Lleida
5/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L’IEI acull l’exposició ‘Joanpere Massana: escriure quadres, pintar poesies’La mostra ha estat inaugurada aquest dijous a la Sala Gòtika de l’IEI


La sala La Gòtica de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha inaugurat avui l’exposició ‘Joanpere Massana: escriure quadres, pintar poesies’ de l’artista Joanpere Massana. La mostra es podrà veure fins al 26 d’abril.

L’acte inaugural ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, el director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy, i de l’autor de l’exposició, Joanpere Massana, que ha ofert una visita comentada a l’exposició.

En la seva intervenció, Estefania Rufach ha felicitat Joanpere Massana per “la magnífica exposició” i li ha donat les gràcies per deixar que la puguin gaudir tots els visitants de l’IEI. Rufach ha descrit la mostra com sorprenent, ja que “la mires i remires i cada vegada veus una cosa nova”. La vicepresidenta de l’IEI ha afegit que l’obra de Joanpere Massana encaixa a la perfecció amb la vocació de La Gòtika, una sala nascuda per donar veu els artistes locals, les noves tendències i els nous llenguatges artístics, un espai, en definitiva, de consolidació dels nous professionals de les arts del nostre territori. 

Nascut a Ponts el 1968, Joanpere Massana és un artista llicenciat en Belles Arts en l’especialitat d’Escultura per la Facultat de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona. És professor d’Escultura a l’Escola Superior d’Art i Disseny Ondara, a Tàrrega. Va rebre el primer premi en pintura el 1992, que organitzava la Generalitat de Catalunya. La seva obra està entre les principals col·leccions europees, amb gran èmfasi a Itàlia.

La mostra inaugurada avui destaca pel caràcter acumulatiu de les obres, amb múltiples referències culturals, artístiques i claus interpretatives, de manera que l’exposició està concebuda com un recorregut per les experiències de l’autor que trasllada en les seves obres l’aprehensió sensible del món que l’envolta, en una mena de viatge per la vida i per l’ofici de l’artista.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats