Lleida
2/8° C (núvols)
97% 26 km/hL’IEI homenatja el conseller Prim Bertran i Roigé en el cinquè aniversari del seu traspàsLa jornada ha comptat amb la participació de Manel Lladonosa, Francesc Fité i Guillem Roca


L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha homenatjat avui el conseller Prim Bertran i Roigé amb un seguit de xerrades que tenien per objectiu posar en valor i recordar la figura de l’historiador, que va morir fa cinc anys.

L’Aula Magna de l’IEI ha estat l’escenari d’aquesta jornada que ha comptat amb la presència del director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy, i la dona de Bertran. La sessió, presentada per Joan J. Busqueta, ha començat amb una conferència de l’historiador Manel Lladonosa, on ha recordat Prim Bertran i la seva vinculació amb l’IEI, titulada ‘Prim Bertran i Roigé, conseller de l’Institut d’Estudis Ilerdencs’. La sessió ha continuat amb la xerrada ‘Els estudis de Prim Bertran sobre les Terres de Lleida’, on el professor de la UdL Francesc Fité ha posat de relleu els seus treballs d’història local. Després d’una pausa, la sessió s’ha reprès amb la conferència ‘L’Hospital medieval de Sant Esperit de Lleida i la seva convivència amb l’antic Hospital de Santa Maria’, a cura del professor de la UdL Guillem Roca, el qual ha explicat la història dels hospitals i de la beneficència.

Aquest homenatge a Prim Bertran i Roigé en el cinquè aniversari del seu traspàs, continuarà demà dimecres a l’Ajuntament de Balaguer amb dues xerrades més i una visita guiada al monestir de Santa Maria de les Franqueses.

Nascut a Bellcaire d’Urgell, Prim Bertran i Roigé es va especialitzar en història medieval. Es va llicenciar en Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona (UB) i l’any 1976 es va doctorar a Bolonya, i des del 1983 va ser professor titular a la Facultat de Geografia i Història de la UB, fins a la seva mort el 2014. Deixeble i col·laborador de l’arqueòleg Manel Riu, Prim Bertran va participar en excavacions arqueològiques de la UB fins a la dècada dels noranta. A més, va participar en projectes internacionals sobre ceràmiques medievals i etno-arqueologia experimental.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats