Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/hL’institut Torre Vicens declara el seu compromís d’actuacions davant l’emergència climàticaEls alumnes treballen les accions quotidianes amb les quals poden contribuir a frenar el canvi climàtic.


Davant l’actual emergència climàtica que estem vivint, l’alumnat de l’INS Torre Vicens (com a primera generació que pateix les conseqüències del canvi climàtic) i amb l’ajuda del professorat, han declarat el seu compromís a prendre consciència sobre el tema i buscar actuacions per pal·liar els diferents efectes mediambientals derivats d’aquest canvi climàtic.  

"El nostre país ja està patint impactes del canvi climàtic, com l’augment de la temperatura mitjana, les onades de calor i les sequeres cada cop més freqüents. Solem adjudicar tota la responsabilitat a les indústries i als governs, però hem de ser realistes i acceptar que tots nosaltres aportem el nostre gra de sorra a aquest estat d’emergència climàtica", diuen els alumnes en un comunicat.

És per aquest motiu, que des de l’INS Torre Vicens, en el marc del Pla d’Acció Tutorial (PAT) i del projecte STEAMbient, estan treballant sobre els quatre eixos principals de l’emergència climàtica:  promovent una mobilitat sostenible, consumint productes de proximitat, millorant l’eficiència energètica del centre i disminuint la producció de residus utilitzant envasos reutilitzables, tant per l’entrepà com per les begudes.  

D’altra banda, l'alumnat ha elaborat un suport utilitzant dos estenedors de collir olives, fets amb branques de pins seques i lligades amb cordes. Cada estenedor és un pilar del qual en neixen unes cordes on cada grup de classe hi penja les accions que han pensat per actuar davant el canvi climàtic.

Els alumnes han utilitzat estenedors de collir olives perquè "les oliveres són símbol de vida i identitat del nostre territori, simbolitzant així com l’home utilitza els recursos naturals que li ofereix la natura i gaudir així dels fruits que li proporciona", diuen.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats