Lleida
3/19° C (boira i sol)
97% 26 km/hLledoners acorda un permís de 48 hores per a Sànchez i Cuixart que haurà de ratificar el GovernTots dos van entrar a la presó el 16 d'octubre del 2017 i han complert una quart part de la pena


La junta de tractament de Lledoners ha acordat aquest dimarts un permís de 48 hores per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart un cop han complert una quarta part de la pena de presó. Ara falta que el Servei de Classificació de la Generalitat ho ratifiqui o no, segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. La proposta de permisos correspon a les juntes de tractament, que valoren cada supòsit en funció de la seva evolució. Són els interns els que els demanen directament. Si el permís és d'un a dos dies és la Generalitat qui resol, si són de 3 a 7 dies se n'ocupa el jutjat de vigilància penitenciària. Tots dos van entrar a la presó el 16 d'octubre del 2017.

A més d'haver complert una quarta part de la pena, els interns han de demostrar bona conducta i tenir previsió de retorn al centre penitenciari. En el cas de Sànchez i Cuixart, poden proposar fins a 36 dies de permís, amb un màxim de set dies consecutius.

La Generalitat informarà de la resolució del Servei de Classificació, però no en concretarà els dies per protegir la intimitat de les persones afectades.

Cuixart ha manifestat que no s'acollirà a beneficis penitenciaris, però si als drets que té.

Junqueras, Romeva, Bassa i Forcadell intenten activar la via 100.2 per poder sortir de Lledoners

La defensa d'Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell està intentant activar la via de l'article 100.2 del règim penitenciari perquè puguin sortir de la presó de Lledoners aprofitant el segon grau, després que la Generalitat ratifiqués aquest estadi la setmana passada, segons ha avançat 'Nació Digital' i han confirmat a l'ACN fonts de la defensa. Aquest article forma part del programa de tractament individualitzat que té qualsevol pres en segon grau. Preveu que un reu pugui sortir al carrer a treballar, per la qual cosa, les mateixes fonts han explicat que ara s'està preparant la documentació perquè el centre la valori i pugui fer una proposta.

Aquesta via seria la que utilitzarien Junqueras, Romeva i Bassa. En el cas de Forcadell s'adoptaria una altra estratègia, atès que està jubilada i, per tant, no pot treballar. Les mateixes fonts expliquen que, per a ella, la via passaria per un voluntariat o per cuidar la seva mare. De fet, l'expresidenta del Parlament ja va demanar estar a la presó de Mas d'Enric per estar-hi a prop.

La defensa dels quatre presos independentistes està preparant la documentació amb la idea de poder-la presentar a principis de febrer. Després caldrà que el centre la valori i pugui fer una proposta que aprofiti les directrius que estableix l'article 100.2.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats