Lleida
15 / 35° C (sol)
97% 26 km/h


Lleida camina pels migrants i refugiats en la Marxa Solidària Mundial organitzada per CàritasL’activitat s’emmarca en la campanya ‘Compartint el viatge’ per a promoure la cultura de trobada amb persones nouvingudes


Una seixantena de persones van participar ahir en la Marxa Solidària Mundial, organitzada per Càritas Diocesana de Lleida. Es tractava d’una activitat impulsada per Caritas Internationalis dintre de la campanya Compartint el viatge per promoure la cultura de trobada amb persones refugiades i migrades.

Unes 60 persones es van reunir ahir a les 9.00 del matí a la seu de Càritas Diocesana de Lleida. En el moment de la partida, a la porta de Càritas, el Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, els hi va dirigir unes paraules d’ànim per convidar-los a continuar aquesta tasca de coneixement mutu entre persones del territori i de més enllà. També va dirigir unes paraules el Delegat de Càritas Lleida, Mn. Carles Sanmartín. Finalment els participants van anar caminant, 1,7 quilòmetres, fins als Camps Elisis de Lleida. Allà van poder compartir l’esmorzar i també alguns testimonis de persones que van explicar com viuen el seu procés de desplaçament. Per acabar, els assistents van expressar en un panell les esperances per a un món millor.

Càritas Internationalis ha plantejat a les diferents comunitats cristianes d’arreu del món el repte d’organitzar una Marxa Solidària amb migrants i refugiats. S’espera que a finals del 2019 s’hagi caminat la distància d’1 milió de quilòmetres a tot el món, com a part de la campanya Compartint el viatge. Aquesta campanya es basa en la crida del Papa Francesc a promoure la cultura de la trobada i proposa quatre principis: acollir, protegir, promoure i integrar.

El director de Càritas Lleida, Rafael Allepuz, durant la seva intervenció ahir, va dir que “les fronteres solament són una línia que hem fet els homes i que la podem esborrar”. Allepuz, al final de la marxa, va recordar que “la defensa dels drets ha de ser per tots i totes i no solament ha de beneficiar a uns quants. Els drets humans són per tothom”.

Així mateix, el director de Càritas Lleida va assenyalar que la integració “no és una assimilació que indueix a suprimir o a oblidar la mateixa identitat cultural”.

Segons explica Càritas, “acollir”, que és un dels quatre principis de la campanya Compartint el viatge, “significa davant de tot, ampliar possibilitats pels immigrants i refugiats per a què puguin entrar de segurs i legalment als països de destí”. “Protegir”, segon dels principis, “és conjugar tota una sèrie d’accions en defensa dels drets i de la dignitat dels immigrants i refugiats, independentment dels seus estats administratius”. El tercer pilar, “promoure, vol dir treballar essencialment amb el fi què en tots els immigrants i refugiats, com també en les comunitats acollidores, es donin possibilitats per realitzar-se com a persones”. Finalment, “integrar és una oportunitat d’enriquir-se interculturalment generada per la presència dels immigrants i refugiats”.

Durant tot el que resta d’any s’anirà repetint aquesta Marxa Solidària per tots els indrests del Planeta.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats