Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Lleida celebra el Dia del Medi Ambient amb una festa a la MitjanaLarrosa diu que “cal treballar per consolidar el parc de la Mitjana com un espai referencial per educar en valors mediambientals”


El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha manifestat aquest migdia que “Lleida té el gran repte de seguir avançant en la protecció dels seus espais naturals”. El paer en cap ha fet aquestes declaracions mentre assistia a la Festa de la Mitjana, que s’ha celebrat en el parc natural amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Medi Ambient, que ha aplegat centenars de nens i nenes amb les seves famílies, per gaudir de tallers i jocs vinculats a la natura.

L’alcalde ha recordat l’efemèride, tot assenyalant les activitats realitzades aquesta setmana des de la Paeria, que han estat adreçades a sensibilitzar la població sobre el medi ambient, plantejant la necessitat de reduir el consum de plàstic o divulgant els objectius de desenvolupament sostenible, com a gran projecte del 2030.

Ha estat llavors quan Fèlix Larrosa ha afirmat que “Lleida té el gran repte de seguir avançant en la protecció dels seus espais naturals. També ha de prendre les decisions necessàries per arribar a ser una ciutat més sostenible, que millori el consum responsable, la gestió de residus i que segueixi avançant en tots aquests aspectes mediambientals, pensant en el futur”.

El paer en cap ha volgut referir-se especialment a la Mitjana, “un espai pel qual passen 130.000 persones i al qual els governs municipals dels darrers anys han dedicat un gran esforç per arribar on som. Però cal seguir invertint”, ha dit.

Larrosa ha recordat que el govern de la Paeria està desenvolupant el projecte del Camí del Riu, que anirà de La Mitjana fins al final del terme municipal, i que en el darrer exercici s’ha millorat l’embarcador del parc. Però, tot i això, ha afirmat que hi ha molts projectes que han de tenir continuïtat. “Espero que així sigui en el futur, per consolidar la Mitjana com un gran espai de cohesió social per la ciutat i perquè sigui un referent en termes d’educació en valors mediambientals. Aquest és el sentit que té la Mitjana, entre altres coses”, ha clos. Tall de veu F. Larrosa

La Festa de la Mitjana

La Regidoria de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida ha organitzat tot un matí de diumenge ple de jocs, tallers i activitats per a totes les edats, que han permès gaudir del parc natural i aprendre sobre la importància del riu Segre i les seves aigües.

L’alcalde Larrosa, que ha estat acompanyat pel regidor de l’Horta, Joan Queralt, ha realitzat una visita a l’interior del parc per conèixer les activitats programades pels tècnics i voluntaris de la regidoria. Disseminats per l’interior del bosc han funcionat durant tot el matí els jocs i tallers de natura i de medi ambient, les activitats i experiments científics, els tallers creatius i l’anellament d'ocells.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats