Lleida
20/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Lleida dissenyarà un pla per rehabilitar les muralles del Castell del Turó de GardenyToni Postius assegura que les obres es durien a terme en diferents actuacions plurianuals


La Paeria té la intenció de dissenyar un pla de conservació i restauració de totes les muralles del Castell de Gardeny, que permetria arranjar els murs en diferents actuacions plurianuals quan hi hagi suficient pressupost.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, va avançar les diferents accions que l’Ajuntament de Lleida té previst dur a terme durant la reunió que va mantenir amb l’Associació Cultural Castell de Gardeny (ACCG). En aquest sentit, va manifestar que la Paeria vol millorar la imatge del Turó de Gardeny en diferents punts, en concret, de la seva falda oest, com també reforçar el talús est, netejar la part boscosa enfront del carrer Cardenal Cisneros i dignificar el mur de separació de la falda est i l’Avinguda Galileo Galilei, on s’estudiarà la possibilitat de col·locar un mural amb un motiu escaient al llarg de tota la paret.

Postius va compartir amb els components de l’associació cultural la seva preocupació pel mal estat de totes les muralles del castell i de l’edifici de Capitania d’en-trada a la Caserna d’Infanteria, el qual és un bon exemple de l’arquitectura franquista dels anys 1940. En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde va manifestar la importància i la necessitat d’involucrar a altres entitats públiques i privades per afrontar conjuntament i de manera urgent la recuperació del monument. Pel que fa a les muralles, es dissenyarà un pla similar als murs de la Seu Vella, que són de la mateixa època i es troben en mal estat.

El regidor d’Urbanisme va dir que estudiarà altres propostes que ha plantejat l’ACCG com la construcció d’un accés per a vianants al castell aprofitant la passarel·la dels instituts; la declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) del Turó; la creació en una biblioteca pública d’un espai dedicat a l’estudi i l’arxiu de documentació i d’altres elements sobre el Turó de Gardeny i l’organització d’un jornada sobre el Turó.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats