Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/hLleida fa seus els museus del territoriLes activitats amb aforament limitat organitzades el Dia Internacional dels Museus, amb una ocupació del 100%


Les activitats organitzades durant el Dia Internacional dels Museus (DIM) per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran —jornada en que tots els equipaments han obert les portes gratuïtament— han registrat “una assistència molt elevada”, segons han declarat els responsables de la Xarxa. “A falta de l’activitat final de la jornada, la Nit dels Museus, podem dir que els actes han funcionat molt bé, com ho demostra el fet que totes les activitats amb aforament limitat han tingut plena ocupació”.

Els onze museus que formen part de la xarxa han programat una cinquantena d’activitats amb motiu del Dia Internacional dels Museus, celebrat avui dissabte. Les activitats s’han desenvolupat de dimarts a diumenge, tot i que avui dissabte tenen lloc els actes principals de la commemoració.

Les activitats organitzades avui pels museus inclouen propostes tan singulars com visites teatralitzades, un concert-degustació, un concert amb instruments antics, la plantada d’un jardí sostenible, una caminada nocturna guiada als Estanys de Basturs, representació de danses tradicionals, una instal·lació interactiva de cançons visuals, una descoberta de bestiari tradicional o una nit musical.

El DIM d’enguany està dedicat al tema “Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició” i vol proposar un debat i una reflexió sobre l’equilibri entre la tradició i el futur en el museus, i la seva necessària adaptació a les demandes d’una societat que registra una continua evolució.

Lleida ciutat respon a la crida de la Nit dels Museus

Els museus i equipaments culturals de la ciutat de Lleida celebren conjuntament per dotzè any consecutiu la Nit dels Museus i obren les portes de forma gratuïta fins a mitjanit, oferint una gran diversitat d’activitats adreçades a tots els públics.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, i la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, han volgut participar en aquesta iniciativa i han estat dels primers a visitar el Museu d’Art Jaume Morera, un dels nou equipaments de la ciutat que hi col·laboren.

En aquest museu, Larrosa i Parra han visitat l’exposició ‘Inventari general’, una mostra sobre les col·leccions del Museu, i han participat en la instal·lació interactiva ‘Cançons visuals’, de Xavi Bové. Aquest muntatge pretén crear un vincle entre les cançons i les seves representacions visuals, personalitzat per a cada visitant i realitzat en directe. Una experiència en què el visitant se sentirà com un director d’orquestra de pinzells virtuals, i en què es podrà endur la seva obra impresa un cop acabada la interpretació.

La Nit dels Museus és una iniciativa del Consell d’Europa, nascuda a França i en la qual participen museus d’arreu. S’emmarca en la celebració del Dia internacional dels Museus, el 18 de maig, que enguany té com a lema “Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició”, proposat pel Consell Internacional dels Museus (ICOM).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats