Lleida
14/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Lleida obre les piscines municipals de Balàfia i Cappont amb cita prèvia i mesures higièniques i de seguretatEls usuaris han de reservar i comprar l'entrada amb una aplicació habilitada per la Paeria per controlar l'aforament


L'Ajuntament de Lleida ha obert aquest dilluns les piscines municipals dels barris de Balàfia i Cappont. Són les dues primeres que posa en marxa la Paeria aquest estiu i ho fa amb un seguit de mesures de higièniques i de seguretat per tal d'evitar possibles contagis en aquestes instal·lacions. L'Ajuntament ha habilitat una aplicació informàtica a través de la qual els usuaris han d'accedir per poder fer la reserva online i adquirir l'entrada per a la franja horària en què volen fer ús de la piscina. D'aquesta manera, es pot controlar l'aforament en els recintes i evitar possibles aglomeracions. També s'ha delimitat l'espai que els usuaris poden ocupar a la gespa per tal de mantenir les distàncies de seguretat.

Les piscines municipals de Balàfia i Cappont han iniciat la temporada d'estiu aquest dilluns amb unes 300 persones usuàries que han fet la reserva i la compra de l'entrada a través de l'aplicació web que va posar en marxa la Paeria. El regidor d'Esports i Activitat Física, Sergio González, ha explicat que aquest matí l'activitat s'ha desenvolupat amb normalitat i amb les mesures corresponents de seguretat. González ha remarcat que s'han obert per donar servei a la ciutadania i que la demanda determinarà l'evolució del seu funcionament, així com la possibilitat d'obrir piscines d'altres barris, ja que "s'ha d'actuar amb molta prudència" davant la crisi sanitària pel coronavirus.

El regidor ha explicat que per accedir als dos recintes municipals és imprescindible tenir el QR que es genera amb la reserva prèvia i la compra d'entrada en línia, a piscines.paeria.cat. Es pot fer en tres franges horàries, de 2,5 hores, entre les 11 h i les 13.30 h; les 14 i les 16.30 h i les 17 i les 19.30 h. D'aquesta manera, es té un control de l'aforament, s'eviten aglomeracions i es poden fer les tasques de desinfecció entre cada torn. El recinte està degudament senyalitzat i les mesures que hauran de seguir les persones usuàries tenen a veure amb l'ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic, entrada i sortida per accessos separats, distància de seguretat, entre altres.

L'aplicació permet la compra d'entrades a cinc dies vista. Les persones que no disposin de mitjans electrònics poden fer ús dels ordinadors que s'han habilitat a l'OMAC per fer la gestió. La novetat és que tot és electrònic, sense contacte físic ni aglomeracions i amb control d'aforament i traçabilitat, segons ha ressaltat González

L'aforament disponible a les dues piscines és de 119 places a Balàfia i 95 a Cappont, que és un 30% del que seria el seu aforament habitual. Per exemple, a Balàfia l'any passat hi havia una capacitat per a 400 usuaris (200 per socorrista) i es passa a 119 aquest 2020 per la covid-19 d'acord a les resolucions del Procicat. Així mateix, s'aplica a la gespa el càlcul pel que fa a la làmina d'aigua -això és, tenint en compte que tothom al recinte pugui estar a l'aigua en el mateix moment-.

El regidor d'Esports ha comentat que està previst poder atendre els col·lectius més vulnerables, com ara infants o persones grans, en el cas que arribessin noves onades de calor, i es tindrien en compte a l'hora de fer les reserves.

Per la seva banda, els primers usuaris de la temporada a les piscines de Balàfia han valorat positivament les mesures d'higiene i seguretat que ha posat en marxa la Paeria aquest any per tal d'evitar que puguin produir-se contagis de coronavirus en els recintes de les dues piscines municipals que s'han obert.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats