Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/hLleida se suma als 50 municipis que exigeixen a Endesa remetre el deute de famílies vulnerablesEls ajuntaments afectats diuen que no acceptaran “cap xantatge”


Prop de 50 ajuntaments catalans van signar ahir l'anomenada ‘Declaració de Terrassa’, que exigeix a Endesa condonar els 21 milions d'euros de deute que les famílies en situació de pobresa energètica han contret amb la companyia en els últims anys.

L'acord es va signar a Terrassa, en la trobada que diversos ajuntaments catalans van celebrar ahir a la ciutat. El text signat reclama retirar la carta que el 31 de juliol Endesa va enviar a prop de 400 ajuntaments, entre ells Lleida, Balaguer, Bellpuig i Agramunt, i insta al Govern a liderar un front comú per a obligar a les empreses energètiques que compleixin amb la llei 24/2015. En la reunió van participar també membres de l'Aliança Contra la Pobresa Energètica.

“No acceptarem cap xantatge, si volen la col·laboració de la gestió del deute haurà de ser en el marc d'un conveni signat entre les empreses elèctriques i les administracions públiques catalanes on quedin garantits els fons previstos en la Llei 24/2015”, va assegurar l'alcalde de la ciutat de Terrassa, Jordi Ballart.

El text també demana a la subministradora que retiri de forma immediata la polèmica carta i insta al Govern i les institucions supramunicipals “a prendre el lideratge política en la defensa dels drets energètics” i els demana treballar “de forma transversal” fent de paraigua per la negociació amb les companyies elèctriques i fer complir la llei, que el Parlament va aprovar per unanimitat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats