Lleida
22/39° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Lleida suma la xifra de positius diària més alta des de l’inici de la pandèmia, amb 128 contagisTots els casos de dimecres van ser a la regió sanitària de la plana


La demarcació de Lleida acumula ja nou dies consecutius sense sumar cap mort per coronavirus, però els casos positius es disparen d’una manera alarmant, molt per sobre de la resta de demarcacions de l’Estat. 

Segons el darrer balanç del Departament de Salut, la demarcació va sumar dimecres 1 de juliol un total de 128 positius, tots a la regió sanitària de Lleida, el que suposa la xifra més alta en un sol dia a les terres de Lleida des de l’inici de la pandèmia. 

El total de morts per coronavirus a la demarcació se situa fins dimecres -dia al que correspon el darrer del Departament de Salut fet públic ahiren 240 persones, amb la qual cosa suma ja nou dies consecutius sense cap víctima per Covid-19. Del total de morts des de l’inici de la pandèmia, 145 han estat a l’hospital o en un centre sociosanitari, 66 en una residència, 9 al domicili, i els 20 restants són morts no classificats. Per contra, s’han comptabilitzat fins ara un total de 1.338 altes hospitalàries, les mateixes que dimarts. 

Fins ara s’han detectat 3.970 positius a la demarcació amb l’afegit dels 128 casos que es van confirmar dimecres, el que representa 57 positius més que l’increment oficial que es va produir el dia anterior, dimarts, que havia estat de 71 casos. 

Pel que fa a les residències de gent gran, el nombre de positius confirmats pel Departament de Salut és de 683 persones, cinc més que en el balanç del dia anterior. D’aquests, quatre van ser a l’Alt Pirineu i Aran, que en suma 89, i 1 a la regió de Lleida, que arriba a 594 casos en residències. 

Per regions sanitàries, a la de Lleida han mort 210 persones, entre positius i sospitosos, 132 de les quals en hospitals o centres sociosanitaris, 59 en residències, 7 al domicili i 12 casos no classificats. A l’Alt Pirineu i Aran hi ha hagut 30 morts (13 en hospitals i sociosanitaris, 7 en residències, 2 al domicili i 8 sense classificar). 

Pel que fa a positius, a la regió sanitària de Lleida n’hi ha hagut fins ara 3.491 en sumar-hi els 128 de dimecres, 59 més més que l’increment registrat el dia abans, que havia estat de 69. 

La regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran suma un total de 479 positius en no afegir-hi cap altre durant la jornada de dimecres, mentre que el dia abans havia registrat dos positius. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats