Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


Lleida té un servei d'atenció integral per combatre la LGTBIfobiaColors de Ponent va organitzar ahir a la tarda una concentració per rebutjar qualsevol tipus de discriminació per raó d'orientació sexual i d'identitat de gènere


La posada en marxa del Servei d'Atenció Integral (SAI), la formació al personal municipal en matèria de diversitat sexual i de gènere així com la campanya de sensibilització Amb Orgull. Per un esport inclusiu, són algunes de les accions per progressar en polítiques d'igualtat i compromeses amb la llibertat sexual que es desenvolupen a Lleida. Des que el SAI s'ha posat en marxa, s'han atès i assessorat a diverses persones i s'han indicat els serveis específics que poden sol·licitar. El servei ofereix una atenció de qualitat i de proximitat a persones que pateixin o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i defensar els seus drets.

Així, a la Plaça de la Paeria, Colors de Ponent va organitzar ahir a la tarda una concentració per rebutjar qualsevol tipus de discriminació per raó d'orientació sexual i d'identitat de gènere. L'entitat va llegir un manifest i va tenyir la plaça dels colors de l'arc de sant Martí.

Accions per la igualtat

En aquest sentit, el territori va celebrar ahir el Dia Internacional contra la LGTBIfobia amb diferents accions. El Consell Comarcal del Pallars Jussà impulsa aquest mes una campanya en línia que promou el compromís cap a la igualtat de gènere i la diversitat afectiva i sexual en l'àmbit laboral i que posa en valor la sensibilització cap a les polítiques d'igualtat. La iniciativa implica per primera vegada a l'equip de treballadors del Consell Comarcal.

D'altra banda, l'Ajuntament de Tàrrega va penjar ahir al balcó del consistori la bandera de l'arc de sant Martí, símbol de les persones LGTBI. Amb aquest gest, la capital de l'Urgell es va sumar a la commemoració contra l'homofòbia, transfòbia i bifòbia. Així mateix, el Consell Comarcal de la Noguera, va difondre un vídeo per conscienciar sobre les discriminacions.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats