Lleida
1/11° C (sol)
97% 26 km/hLluís Foix: ''Lleida ha de deixar de pensar que és una ciutat de segona''El periodista participa en el debat ‘Repensem Lleida des de la cultura’


En el marc dels actes de la setmana literària que culminarà divendres amb el lliurament dels premis Josep Vallverdú d’assaig i Màrius Torres de poesia, la sala 2 del Teatre de l’Escorxador va celebrar ahir el debat Repensem Lleida des de la cultura, en què van participar els periodistes Lluís Foix i Joana Bonet i l’escriptor Francesc Serés, moderat per Anna Sáez.

En la seva intervenció, Foix va instar Lleida a “recuperar la seva autoestima i deixar de pensar què és una capital de segona divisió culturalment parlant”. Per al periodista i escriptor és fonamental “tornar als orígens culturals” i “aprofundir” i “buscar” aquelles arrels que durant un temps sembla que va oblidar.

Per la seva banda, Joana Bonet va defensar la importància d’una cultura “rentable per l’esperit i la gent”, per fer-la “accessible” a tothom. Francesc Serés va advocar per solucionar “l’asfíxia econòmica que impossibilita tenir recursos per tirar endavant projectes culturals”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats