Lleida
1 / 7° C (núvols)
97% 26 km/h


L'oficina d'atenció als temporers de Lleida atén la meitat de persones que l'any passat els primers dies de funcionamentLa Paeria té comptabilitzades 34 persones dormint al carrer en diferents punts de la ciutat i també es constata un major nombre d'immigrants en situació irregular


L'oficina d'atenció als temporers que arriben a Lleida que ha obert al pavelló 3 dels Camps Elisis aquesta setmana ha atès la meitat de persones que els mateixos dies l'any passat. Si l'estiu passat els cinc primers dies es van atendre 123 persones enguany, al quart dia de funcionament se n'han atès 65 amb una mitjana de 22 persones al dia.

El tinent d'alcalde Xavier Rodamilans ha explicat que els serveis socials de la Paeria tenen comptabilitzats 34 temporers que es troben dormint al carrer en diferents punts de la ciutat, la majoria entre les zones de Castellers i a les escales de l'Hostal Jericó. A l'oficina d'atenció els temporers reben informació de les diferents borses de treball i també se'ls valora la seva situació personal i sociolaboral per poder accedir a una feina. Enguany, s'està detectant una major afluència d'immigrants sense papers. La majoria són subsaharians i magrebins i molts provenen d'Itàlia.

En una visita a l'oficina d'atenció als temporers amb els mitjans de comunicació, el tinent d'alcalde Xavier Rodamilans ha explicat que el programa de la Paeria té ''dos punts bàsics''; un és l'oficina i l'altre el seguiment de la situació dels temporers que estan al carrer. A l'oficina, que es va començar a adequar el cap de setmana i oficialment va obrir portes dilluns s'està comprovant que l'atenció en comparació a l'any passat ha caigut a la meitat. No se sap el motiu però s'apunta a què podria ser que els temporers estiguin més repartits entre els diferents municipis de Ponent on ja ha començat la campanya de la fruita.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats