Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Els francesos protesten contra el terrorisme sota el nou lema ‘je suis prof’Es van convocar manifestacions arreu del país


Milers de francesos es van concentrar aquest diumenge per tot el país sota el crit "Je suis prof" per rebutjar el terrorisme islàmic després de la decapitació d'un professor de secundària que havia mostrat caricatures de Mahoma en una classe de llibertat d'expressió.

Gairebé sis anys després del famós "Je suis Charlie" amb el qual tot el país va condemnar el terrorisme islàmic i va defensar la llibertat d'expressió, França va repetir ahir el crit de solidaritat amb les víctimes i de reivindicació dels valors democràtics més fonamentals.

Les concentracions van ser convocades per organitzacions antiracistes i pacifistes -i recolzada per Charlie Hebdo- per retre homenatge a Samuel Paty, el professor de Geografia i Història de 47 anys que va ser decapitat divendres passat per un refugiat txetxè de 18 anys.

Un fort aplaudiment va obrir a les 15.00 l'acte a la Plaça de la República de París, el lloc on es va rebutjar l'atemptat de 2015 contra el setmanari satíric, però també de moltes manifestacions de protestes de tota mena.

"Je suis prof" escrit en cartrons era l'eslògan gairebé unànime de molts assistents, entre els quals abundaven mestres i professors per reivindicar la importància de la seva professió i defensar la figura de la víctima i la necessitat de la feina docent en la formació dels joves en els valors democràtics.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats