Lleida
11-24° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L’ucraïnès Dmytro Choni obre el Ricard Viñes Piano Kids & YouthEl concurs està adreçat a joves d’11 a 17 anys


La segona edició del concurs internacional de piano per a joves talents s’inaugura aquest dijous dia 27 a l’Auditori amb el concert de Dmytro Choni, que va guanyar el segon premi al 23è Concurs Ricard Viñes.

Dymtro Choni, nascut a Kiev el 1993, és un jove pianista de sòlida formació i tècnica impecable, compta amb una trajectòria internacional que li ha portat a guanyar els més rellevants concursos internacionals i a actuar amb orquestres com Phoenix Symphony Orchesta, Ensemble Esperanza, Orquestra Simfònica de la RTVE, amb directors com  Miguel Ángel Gómez Martínez, Matthew Kasper, Francesco París, Ruben Gimeno i Vitaly Protasov. El pianista interpretarà un concert que inclou Les clothes de Genève, de Liszt; Dues Rapsòdies, op. 79, de Brahms; Imatges, 1r llibre, de Debussy i Daisies núm. 3, op. 38, de Rakhmàninov.

concurs per joves promeses 

El Ricard Viñes Piano Kids and Youth, organitzat per la Paeria, és un Concurs Internacional de Piano de Lleida adreçat a joves promeses dividit en tres categories: fins a 11, 14 i 17 anys, i els participants son infants i joves de tot Catalunya, Espanya i una bona representació de països estrangers. El programa del concurs comença el divendres 29 (de 9.30 a 16.00 hores) amb la III categoria (fins a 17 anys); dissabte 30 (de 10.00 a 16.00) serà el torn de la II categoria (fins a 14 anys), mentre que diumenge (11.00) es farà la I categoria (fins a 11 anys) i el lliurament de premis (19.00).

A més, demà dimarts (18.00) es realitzarà l’activitat prèvia Vine a tocar el piano, en què s’instal·larà un piano a la plaça Ricard Viñes i es convidarà a tothom que ho desitgi a pujar a l’escenari a tocar-lo. Com a novetat, enguany s’han programat diferents actuacions pianístiques, Sent el Santa Maria, al hall de l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida del 26 al 30 de juny.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats