Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Luis Enrique renuncia al càrrec de seleccionador espanyolEl barceloní Robert Moreno passa a ser responsable de la selecció


Luis Enrique Martínez deixa el càrrec de seleccionador espanyol després d'onze mesos a causa d'un greu problema familiar que l'ha portat a presentar la seva renúncia a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que aposta pel que fins al moment era el seu segon, Robert Moreno.

El president de la RFEF, Luis Rubiales, i el director esportiu José Francisco Molina, van comunicar la renúncia de Luis Enrique per la greu situació que va provocar que marxés de Malta el dia d'un partit de classificació a l'Eurocopa 2020, i que Robert Moreno ja dirigís els dos últims davant Illes Fèroe i Suècia amb ple de triomfs.

Luis Enrique va arribar al càrrec de seleccionador el 9 de juliol de 2018, ocupant el buit deixat per Fernando Hierro, aposta provisional al Mundial de Rússia després de l'acomiadament de Julen Lopetegui a dos dies de debutar.

Es marxa havent dirigit set partits, cinc oficials i dos amistosos, amb cinc triomfs i dues derrotes, i ja a la distància pel greu problema familiar que pateix des de finals de març els tres últims. No va aconseguir ficar a Espanya a la fase final de la Lliga de les Nacions, després de caure davant Anglaterra i Croàcia, seleccions abans les que va aconseguir al seu torn els seus triomfs més importants, conquerint Wembley el dia de la seva estrena (1-2) i estomacant a la subcampiona del món (6-0).

La intenció de la RFEF presidida per Luis Rubiales va ser en tot moment aguantar el retorn de Luis Enrique, un cop es solucionés el tema personal que l'ha apartat del dia a dia i ha provocat que se centri en la seva família. Així l'hi van comunicar en persona el maig passat en l'últim partit, en la visita a Barcelona, quan la idea del tècnic asturià era mantenir la situació actual.

En els últims dies i després dels dos partits dirigits amb victòria per Robert Moreno, davant Illes Fèroe i Suècia, l'opinió de Luis Enrique ha canviat i va comunicar la seva renúncia. La Federació, com va reconèixer el seu director esportiu, en cap moment es va plantejar una altra opció que mantenir l'actual equip de treball i donar el càrrec de seleccionador al qual era segon tècnic.

"Ha estat l'única possibilitat que hem contemplat. Fa un any vam començar un projecte esportiu amb Luis Enrique que va d'una manera estupenda i volíem que seguís aquest projecte", ha manifestat Molina.

Amb màxim respecte per la decisió adoptada per Luis Enrique i mostrant tot el seu suport en el dur moment pel qual travessa, la Federació elogia la figura del tècnic asturià i el deixa obertes les portes de la qual ha estat casa seva durant gairebé un any.

"Luis Enrique no seguirà com a seleccionador i li he de donar les gràcies. És un tio que s'ha portat de manera 10 amb la Federació. No tenim cap retret, al contrari, seguim estant molt units amb ell. Li he transmès que sempre tindrà les portes de la selecció obertes ", va dir Rubiales.

Robert Moreno es converteix en el seleccionador espanyol nombre 56. En els tres partits que ha dirigit ha conquistat als internacionals espanyols, que destaquen els seus amplis coneixements tàctics i d'estratègia units a una manera de dirigir sincera en el cara a cara que ha agradat. La seva primera decisió important va ser seure a David de Gea en el partit entre favorits del grup, enfront de Suècia al Santiago Bernabéu.

Aquesta capacitat de lideratge i la gestió del grup han estat els seus avals perquè la Federació de continuïtat al projecte iniciat per Luis Enrique, mantingui el mateix equip de treball i sigui la seva aposta per la recerca de la glòria a l'Eurocopa 2020.

Robert Moreno s'estrenarà en el càrrec com a seleccionador amb caràcter general el proper mes de setembre a Bucarest, en el duel davant Romania. El 8 del mateix mes es mesurarà a Gijón, en un duel que era especial per a Luis Enrique, a les Illes Fèroe.

Luis Enrique s'acomiada agraït pel respecte a la seva situació

Luis Enrique Martínez s'ha acomiadat per carta, agraït pel respecte que es manté al seu greu problema familiar que ha provocat la seva renúncia al càrrec de seleccionador, després de comunicar la seva decisió a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

"A causa de que els motius que em van impedir desenvolupar amb normalitat les meves funcions com a seleccionador des del passat mes de març continuen a dia d'avui, he decidit deixar aquest càrrec", inicia el seu escrit Luis Enrique.

"Tot el meu agraïment als responsables de la RFEF per la confiança i la comprensió mostrada. Agrair especialment a totes les persones que formen part de l'staff i els jugadors per la seva professionalitat. Sense oblidar-me dels mitjans de comunicació per la vostra discreció i respecte per la situació. Gràcies de tot cor "., ha afegit.

Robert Moreno: "Sento molta tristesa i responsabilitat alhora"

El preparador català Robert Moreno, nou seleccionador espanyol de futbol, passa al seu amic Luis Enrique Martínez en el càrrec amb una sensació de "molta tristesa", per la greu situació familiar que força la seva renúncia, i de "responsabilitat alhora".

"Dono les gràcies a la Federació per la seva confiança. És un dia agredolç, més agre que dolç. Sempre vaig pensar arribar a ser primer entrenador algun dia, però no d'aquesta manera", va confessar en les seves primeres paraules com a seleccionador.

Convençut que els resultats marcaran l'èxit o el fracàs de l'aposta de la Federació per un entrenador que mai va ser primer, Robert se sent preparat per al repte.

"Porto molts anys en el futbol, ??sempre vaig pensar des dels 14 que anava a ser entrenador al màxim nivell. Per acceptar-ho, m'ha animat que Luis Enrique estava d'acord. Ens ha donat suport i ens ha dit que endavant. És el més important . Han valorat el treball i la professionalitat de tot l' 'staff' ", va dir.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats