Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Maials i Bovera demanen la col·laboració dels veïns per fer tallafocs contra l'incendi de la Ribera d'EbreEvacuen cases de Bovera, Maials i Llardecans per un foc que afecta més de 2.500 hectàrees


L'incendi que s'ha declarat aquest dimecres a quarts de tres de la tarda entre la Torre de l'Espanyol i Vinebre, a la Ribera d'Ebre, afecta ja més de 2.500 hectàrees i obliga a desallotjar masos de cinc zones. 58 dotacions dels Bombers, 50 de les quals terrestres i 8 aèries, treballen per apagar el foc. Les flames també obliguen a tallar cinc carreteres, entre elles la C-12 al tram que va de Maials a Flix. Pel que fa a les evacuacions, afecten les zones de Palma d'Ebre, Bovera, Flix, Maials i Llardecans. En les tasques d'extinció els Bombers prioritzen el flanc dret del foc, que té més propagació a favor del vent. A la zona hi ha marinada reforçada.

Fins i tot, Maials i Bovera han demanat la col·laboració dels veïns que disposin de maquinària per tal de procedir a fer tallafocs amb els que poder controlar les flames.

A banda de la C-12 entre Maials i Flix també ha calgut tallar la T-714 a la Torre de l'Espanyol, la T-2237 entre Vinebre i la Palma d'Ebre, la T-703 entre la Palma d'Ebre i la C-233 i la C-233 entre Bovera i Flix.

A banda de les dotacions dels Bombers, 4 patrulles de Seguretat Ciutadana i 3 binomis ARRO dels Mossos d'Esquadra també col·laboren en les tasques d'extinció de l'incendi forestal. A més, també hi actuen Agrupacions de Defensa Forestal, SEM, Protecció Civil i cossos de Policia Local. Protecció Civil ha activat la fase de Prealerta del pla d'emergències Infocat.

58 dotacions dels Bombers, 8 aèries, treballen en un incendi a la Ribera d'Ebre

58 dotacions dels Bombers, 50 de les quals terrestres i 8 aèries, treballen per apagar un incendi forestal situat entre els municipis de la Torre de l'Espanyol i Vinebre, a la Ribera d'Ebre, que afecta "mosaic agroforestal", segons la definició que n'han fet els Agents Rurals. És la primera estimació, tot i que no es descarta que la xifra final la superi amb escreix. L'avís d'aquest foc ha arribat a dos quarts de tres de la tarda, han informat els Bombers, que també apunten que en les tasques d'extinció es prioritza el flanc dret del foc, que té més propagació a favor del vent. En aquest sentit, els Bombers alerten que hi ha marinada reforçada a la zona.

De moment ha calgut tallar les carreteres T-714 a Cabacés (Priorat), amb afectació entre els punts quilomètrics 10 i 26, i T-2237 a Vinebre, entre els quilòmetres 1 i 16, ambdues en els dos sentits de la marxa. També ha calgut desallotjar de manera preventiva alguna masia aïllada que hi ha a la zona.

A banda de les dotacions dels Bombers, 4 patrulles de Seguretat Ciutadana i 3 binomis ARRO dels Mossos d'Esquadra també col·laboren en les tasques d'extinció de l'incendi forestal. A més, també hi actuen Agrupacions de Defensa Forestal, SEM, Protecció Civil i cossos de Policia Local. Protecció Civil ha activat la fase de Prealerta del pla d'emergències Infocat.

Arrasa una granja de corders a Torre de l'Espanyol

L'incendi que s'ha declarat aquest dimecres a quarts de tres de la tarda a la Ribera d'Ebre ha arrasat una granja de corders a Torre de l'Espanyol, una de les poblacions afectades. Això és el que ha assegurat l'alcalde del municipi, Joan Juncà, que ha apuntat que els animals haurien mort a causa del foc. Segons ha explicat Juncà, l'incendi, que ja ha afectat més de 500 hectàrees i obligat a desallotjar diversos masos, està descontrolat i "pinta molt malament". "El vent no ajuda i és una desgràcia", ha assenyalat l'alcalde de Torre de l'Espanyol, que també ha indicat que s'estan fent confinaments preventius i que l'origen de l'incendi, malgrat no estar confirmat, podria ser per l'autocombustió de gallinassa.

Al seu torn, l'alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, ha afirmat que les poblacions afectades per l'incendi estan "a disposició de tots els actius" per ajudar-los i que han habilitat espais perquè hi puguin treballar. A més, ha recomanat a la ciutadania que eviti circular pels camins.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats