Lleida
-3 / 9° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Marc Márquez i Paula Juste, millors esportistes lleidatans del 2017La Generalitat distingeix els mèrits de 163 esportistes, equips i clubs de Lleida que van excel·lir durant l’any passat


obtenir un èxit destacat durant el curs 2017 en les seves respectives especialitats en competicions d’àmbit català, estatal i internacional.

L’acte, que s’ha celebrat al Gran Teatre de la Passió de Cervera, ha estat presidit pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, el delegat del Govern, Ramon Farré, i l’alcalde Ramon Royes. També hi ha pres part el representant territorial d’Esports, Joan Segura, entre altres autoritats.

Dels 149 guardons individuals, 93 han correspost a esportistes masculins i 56, a femenins. Pertanyen a 64 clubs i entitats, 51 dels quals del mateix territori de Lleida, i s’inclouen en 34 disciplines esportives o federacions.

L’any 2017, 125 d’aquests esportistes van quedar primers en campionats de Catalunya, 183 van fer podi en campionats d’Espanya (57 aconseguint medalles d’or), 7 van fer podis en campionats del món i 19 en campionats europeus.

Entre els esportistes i clubs que s’han distingit avui a Cervera hi ha Marc Márquez i Arnau Farré (motociclisme), Pierre Oriola (bàsquet), Arnau Erta (atletisme), Nunci Rodríguez i José Miguel Triquell (tir olímpic), Ferran Julià (natació), Joel Lee (taekwondo), Sílvia Mestre (físic-culturisme), el Club Tennis Borges Blanques o Escuderia Lleida (automobilisme), entre altres.

A tots els esportistes i equips guardonats se’ls ha lliurat una reproducció d’una litografia del pintor impressionista arrelat a Lleida Isidre Mercadé (1912-2001), titulada “Castellers i escacs”.

Sis premis especials als millors esportistes

Com a novetat en l’edició de l’acte d’enguany, la Generalitat ha lliurat, a banda dels guardons anteriors, sis premis especials als millors esportistes de Lleida el 2017, que han estat els següents:

Marc Márquez (motociclisme) - Millor esportista masculí.

Paula Juste (natació) - Millor esportista femenina.

Aleix Porras (atletisme) - Millor esportista jove promesa masculina.

Laia Bonilla (Pàdel) - Millor esportista jove promesa femenina.

Pol Puiggener (esquí) - Millor esportista amb altres capacitats masculí.

Marta Jové (gimnàstica) - Millor esportista amb altres capacitats.

Reconeixement de tres fites esportives

Una altra novetat ha estat el reconeixement de tres fites esportives aconseguides per competidors lleidatans. Han estat aquestes:

Millor fita d’un esportista amb altres capacitats:

Pol Puiggener, per la seva segona posició als Jocs Mundials d’Hivern Special Olympics en esquí de fons.

Millors fites esportives:

AEM femení, campió de la Segona Divisió Infantil Catalana de futbol.

Club Hoquei Vila-sana, per l’ascens a l’OK Lliga Femenina d’Hoquei.

Premi a la trajectòria esportiva i commemoració d’un esdeveniment esportiu històric

Per últim, i també per primer cop, la Generalitat ha lliurat un guardó pòstum per la dedicació i la trajectòria esportiva a la figura de Bernabé Hernández i ha commemorat el 25è aniversari de l’ascens de la UE Lleida a Primera Divisió de futbol.

Fotografia: Santi Iglesias

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats