Lleida
5/15° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

16 desembre 2019


Mercè Aránega protagonitza 'Shirley Valentine' dissabte al Teatre de la LlotjaL’actriu fa un monòleg còmic que parla de la possibilitat de canvi i del coratge de viure


Mercè Aránega protagonitza “Shirley Valentine” aquest dissabte, 23 de novembre, a les 20.30 hores, al Teatre de la Llotja. Shirley Valentine és la història d’un alliberament personal, el d’una mestressa de casa de Liverpool que, empesa per la proposta de fer un viatge a Grècia amb una amiga, fa revisió de la seva vida i de com sent que l’ha desaprofitat perquè s’ha bolcat a cuidar la família sense que ells ni tan sols l’hi tinguin en compte. I menys quan amb el marit ja hi ha perdut la connexió i els fills s’han independitzat. Sortir de la cuina de casa seva, contra la voluntat de tothom, desgavellarà la seva vida i suposarà el seu empoderament.

L’obra és un monòleg còmic que parla al públic de la possibilitat de canvi i del coratge de viure. I Aránega ho fa d’una manera tan vital, tendra i divertida alhora que l’espectador no pot fer res més que deixar-se arrossegar per la seva força.

L’obra vol ser un homenatge als 40 anys de carrera de Mercè Aránega. Abans s’havia pogut veure en la pell d’Amparo Moreno, amb direcció de Rosa Maria Sardà, l’any 1994 i en reposició el 2001. El director, Miquel Gorriz, ha buscat un llenguatge actual i un estil directe.

Més de trenta anys després de l’estrena, continuen existint Shirley Valentines. Les cadenes del patriarcat no són tan fàcils de trencar. La Shirley és un ésser humà que obre portes i finestres i s’adona que ha viscut pels altres i ha de començar a viure per ella. Que té dret a tornar a començar.

Les entrades (20€ la general i 16€ la reduïda) es poden comprar als webs de LaTemporada Lleida i Teatre de la Llotja, a les taquilles del Teatre de la Llotja, l’Escorxador i l’Auditori i a l’oficina de Turisme de Lleida.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: