Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Més de 440 aspirants a mestre fan les proves per accedir al grau d’EducacióLa UdL habilita 18 aules per guardar distàncies en unes proves que pregunten sobre el canvi climàtic


Un article de Rudolf Ortega sobre el canvi climàtic publicat al diari El País és el text sobre el que va girar gran part de l’examen de competència comunicativa i raonament crític de les Proves d’Aptitud Personal (PAP) per accedir als graus d’Educació Infantil i Primària. El campus 1 d’octubre de Cappont de la UdL va acollir ahir les proves, amb 446 joves, 16 més que l’any passat i amb les mateixes mesures de prevenció i seguretat aplicades en la realització de la selectivitat la setmana passada.

Per fer-ho possible, la UdL va habilitar un total de 18 aules entre l’Escola Politècnica Superior, la Facultat de Dret, Economia i Turisme i l’Edifici Polivalent per garantir la distància de seguretat a causa de la Covid-19. A més de disposar de gel hidroalcohòlic en cadascun d’aquests espais, l’alumnat va haver de realitzar la totalitat de les proves amb mascareta, de la mateixa manera que la va portar el personal de vigilància, 36 persones (2 per aula). Després d’un descans de mitja hora, els estudiants s’han examinat de lògica matemàtica.

En total a Catalunya, 4.616 estudiants (4.514 el 2019) van fer ahir les proves d’aptitud per accedir als graus de d’Educació Infantil i de Primària. Aquesta prova estava prevista a l’abril però a causa de la crisi sanitària es va endarrerir, com va succeir amb les proves d’accés a la universitat (PAU) per a majors de 25 i 45 anys, que finalment es faran aquest dissabte. A diferència d’altres anys i a causa de la Covid-19, les proves d’enguany es faran totes en un sol dia, tant la fase general com l’específica, que només han de fer els més grans de 25 anys.

A la UdL es preveu que s’examinin 108 persones majors de 25 anys i 22 majors de 45, de les 2.420 i les 585, respectivament que ho faran a tot Catalunya. Els resultats es publicaran el 29 de juliol i el certificat de notes podrà descarregar-se el en el moment mateix de la consulta.

Pel que fa als resultats de les proves d’aptitud d’Educació fetes ahir a la UdL està previst que els resultats es publiquin el 27 de juliol i també es podrà obtenir la certificació el mateix dia. La qualificació d’aquesta prova és ‘apte’ o ‘no apte’, i un cop superada té validesa indefinida.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats