Lleida
9-12° C (pluja)
97% 26 km/h


Més de 460 joves, al casal d'estiu de la Fundació Verge BlancaOrganitza activitats per a nens i nenes en situació de vulnerabilitat


Un total de 461 alumnes en situació de vulnerabilitat han participat aquest estiu al programa ‘Vacances per Créixer’ de la Fundació Verge Blanca.

La Fundació, que va presentar ahir les dades, ha organitzat 5 casals per a nens i nenes i és el segon any en què organitzen un per a adolescents. Aquest col·lectiu és “un repte pendent de la societat” perquè, afirmen, a aquesta edat ja han de començar a desenvolupar un rol més adult o a buscar feina per la seva situació.

Entre els objectius d'aquests casals estan garantir la justícia i l'equitat i fomentar la cohesió social, manifesten des de la Fundació Verge Blanca, que afirma haver-los assolit. Destaquen la importància del temps lliure amb una bona “economia de l'ús”, ja que “les persones aconsegueixen hàbits que els faran o no lliures”.

En aquesta iniciativa han participat 38 monitors i monitores, així com 10 més en pràctiques, tots de la mateixa fundació. “Es tracta d'una iniciativa de la gent cristiana preocupada per a atendre les realitats educatives de famílies desemparades”, va afirmar el Bisbe, Salvador Giménez.

Els cinc casals que han participat són el CEP Episcopal; Escola Balàfia; Escola Sant Josep de Calassanç; Acadèmia Mariana-casal per a Joves i colònies a la casa Montsant de Vilaller.

La fundació va destacar també les aportacions i col·laboració de la Fundació Educo, la Diputació, la Paeria i altres entitats.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats