Lleida
8-19° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Mig miler de persones es concentren a Lleida amb motiu del final del judici per l'1-O per reclamar la llibertat dels presosS'han repartit banderoles amb el lema 'Ho tornarem a fer' i han acabat cantant Els Segadors


Mig miler de persones s'han concentrat aquest dimecres al vespre a la plaça Ricard Vinyes de Lleida amb motiu del final del judici per l'1-O sota el lema 'Llibertat: l'autodeterminació és un dret". Durant la concentració s'han repartit banderoles entre els assistents on es podia llegir 'Ho tornarem a fer', s'ha cridat 'Llibertat presos polítics' o 'Aquest judici és una farsa' i s'ha acabat cantant Els Segadors. Segons els organitzadors, l'objectiu de la concentració ha estat deixar clar que "mai" renunciaran a l'exercici dels drets fonamentals i que "mai" desistiran "d'allò que entre tothom vam fer l'1 d'octubre".

El president d'Òmnium a Lleida, Andreu Vázquez, ha dit que sent "extrem orgull" pels polítics presos. Segons Vázquez, ha quedat ben clar que el que es va fer l'1-O "ho vam fer entre tots" i que vol dir "ben alt i ben clar" que mai renunciaran a l'exercici dels drets democràtics ni al dret a l'autodeterminació. "Ho tornarem a fer les vegades que convingui", ha conclòs. 

Per la seva banda, el coordinador de l'ANC a Lleida, Jordi Alsina, ha assegurat que la sensació que tenen des de fa molts mesos és "d'impotència col·lectiva" de més de dos milions de persones que van anar a votar l'1-O i que el que volen son solucions polítiques. Considera que aquest és un judici polític i que mai el terreny judicial ha resolt els conflictes polítics. Finalment, ha afegit que la d'aquest dimecres al vespre és una altra manifestació per evidenciar que els catalans volen defensar la democràcia. "Volem que les persones tinguin la paraula, no l'Estat que no és democràtic", ha conclòs.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats