Lleida
15 / 35° C (sol)
97% 26 km/h


Milloren la seguretat del carril bici de Ciutat JardíInstal·len elements de separació i el repinten


La Paeria està duent a terme les obres per millorar la seguretat del carril bici al barri de Ciutat Jardí, ja que és el projecte que va rebre més vots en els segons pressupostos participatius del consistori.

L'actuació que s'està duent a terme té com a objectiu pal·liar les deficiències i mancances que es troben en els trams del carril bici del carrer Enric Farreny i de les Germanies del barri de Ciutat Jardí. En aquest sentit, l'Ajuntament de Lleida pretén reduir l'accidentalitat i fer un teixit viari més segur per a tots els usuaris dels carrers, tant per als vehicles, el transport públic i les motocicletes, com per a les bicicletes i els vianants.

Per aquest motiu, s'estan instal·lant peces fixes de plàstic reciclat per segregar el carril bici de la calçada. Aquests elements de seguretat estaran ancorats al paviment i col·locats amb una inclinació de 15º o en paral·lel al carril bici, perquè els ciclistes puguin sortir del seu carril en cas de necessitat.

També s'està repintant la senyalització horitzontal, que comprèn les marques longitudinals i transversals, els símbols que formen part dels passos de vianants, la línies de separació dels carrils, les línies de detenció i la simbologia del carril bici. En aquest sentit, cal destacar que abans de repintar-les es va estudiar si era necessari fer alguna modificació.

A més, també s'actuarà en les interseccions i en les cruïlles perquè són els punts on es poden produir el major nombre de conflictes amb els automòbils que transiten pels carrers. Així doncs, l'actuació contempla ressaltar en carril bici a les cruïlles amb una catifa vermella, pintada amb dos components. El període d'execució de les obres és d'un mes i atès que es tracta d'un projecte menor guanyador dels pressupostos participatius de l'any passat, l'Ajuntament de Lleida ha destinat un total de 48.399 euros per poder portar a terme les millores necessàries.

Amb la millora del carril bici dels carrers Enric Farreny i de les Germanies es satisfà una reclamació dels usuaris de les bicis d'aquesta zona, que criticaven que era habitual que els cotxes envaïssin el seu carril. La instal·lació de peces segregadores era una de les peticions que feien a la Paeria, ja que és una trajecte molt utilitzat per estudiants del campus d'Agrònoms de la UdL, per bombers i per funcionaris de la presó de Ponent.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats