Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Modificació de la qualificació del Bosquet de Palauet perquè sigui el setzè Parc Urbà de LleidaEl paer en cap, Miquel Pueyo, anuncia en la visita a un espai que ja acull uns 250 arbres que la Paeria ha iniciat la tramitació


La Paeria ha iniciat els tràmits per modificar la qualificació del Bosquet de Palauet, una zona de 2,2 hectàrees situada a la Bordeta, amb l’objectiu que es converteixi aviat en el setzè parc urbà de Lleida. Així ho van anunciar ahir al veïnat en una visita a aquest espai el paer en cap, Miquel Pueyo, i el tercer tinent d’alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte.

En aquest sentit, Pueyo i Talamonte, que van estar acompanyats per la tinent d’alcalde i regidora de barri, Anna Campos, i pels regidors Jaume Rutllant i Ignasi Amor, van plantar un arbre, un pi blanc, que se suma als prop de 180 que ha plantat el veïnat en els últims dos anys. En total, el Bosquet acull ja uns 250 arbres.

“En temps d’incerteses, de neguits i de preocupacions, trobar-nos amb els veïns de Palauet, a la Bordeta, per plantar un arbre, que se suma a molts que ja s’hi han plantat és una mostra d’esperança i de confiança en el futur. Un bosc no s’inicia pensant en un mateix, sinó en tots aquells i aquelles que venen darrere nostre. La iniciativa del bosc de Palauet acumula molts valors cívics, de corresponsabilitat i empoderament del veïnat d’un espai estimat, que des de la Paeria i per a mi com a alcalde són molt positius”, va destacar Pueyo.

“El Bosquet de Palauet es constitueix en un terreny de propietat municipal que ha tingut una història complexa de gestió de jardineria, amb arbres que no s’han acabat de mantenir. Els veïns ho van reivindicar, el van recuperar, han començat a plantar pel seu compte i nosaltres pensem que una iniciativa d’aquest tipus és molt interessant i esperem que es pugui reproduir en altres barris de la ciutat. Hem vingut a explicar-los-hi que iniciem la modificació del planejament general per a declarar aquesta zona com a parc urbà, que li dóna una protecció especial”, va assenyalar Talamonte, qui va afegir que la voluntat de l’Ajuntament és adequar aquest espai com a parc en un futur.

Tal com havien sol·licitat veïns de la Bordeta en el seu Consell de Barri, el Bosquet s’integrarà al sistema de Parcs Urbans del municipi, fet que comportarà una major protecció urbanística. Serà el setzè parc urbà, al costat dels del Turó de la Seu Vella, el de Gardeny-Templers, Vallcalent-Mariola, Ciutat Jardí, Hospitals-Balàfia, Secà de St. Pere-Marimunt, Riu Segre, Camps Elisis, Polígon Industrial, Magraners-Quatre Pilans, Canal de Seròs, Rufea-Instituts, Caparrella, Castell de Raïmat i el Vilot de Sucs.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats