Lleida
2/8° C (núvols)
97% 26 km/hMollerussa acull una nit d’astronomia al Salt del Duran per recordar el pas de l’home a la llunaSe celebrarà el 20 de juliol i compta amb l’especialista Ramon Florensa


Dissabte 20 de juliol es compleixen 50 anys de l’arribada de l’home a la lluna. I Mollerussa ho commemorarà amb l’activitat Nit d’Astronomia al Salt del Duran. 

Així es va presentar ahir amb dos dels membres de la junta directiva de l’entitat organitzadora, els Amics i Amigues de la Banqueta de Mollerussa al Salt del Duran, el president Pau Del Valle i Francesc Pintó. 

L’activitat se celebrarà a partir de les 10 de la nit, serà gratuïta, apta per a totes les edats i tindrà al capdavant l’especialista en astronomia Roman Florensa, que oferirà un taller i observacions amb telescopi, integrat en una jornada en què també són coorganitzadors els Ajuntaments de Mollerussa i Golmés, a més de Canals d’Urgell. 

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va explicar que l’objectiu de la jornada és posar en valor el Sant del Durant més enllà del que és la seva activitat habitual, una fita que s’emmarca dins la línia que, en aquest sentit, s’impulsa des dels Amics i Amigues de la Banqueta. El repte és “incorporar el Salt del Duran com un espai també de cultura, de natura i de medi ambient” i no només com “un lloc de pas”. Es tracta de “donar-li vida pròpia”, motiu pel que va agrair als Amics i Amigues de la Banqueta “que ho ofereixin a la ciutat, que no es tanquin en la seva entitat i que l’obrin al municipi”. Per la seva part, Pau del Valle va explicar que “volíem fer una activitat diferent”, motiu pel qual van pensar en un taller d’astronomia que, “per casualitats de la vida, el farem un 20 de juliol, dia en què es compliran 50 anys que l’home va trepitjar la Lluna per primer cop”. Del Valle va precisar que la sessió durarà “entre una hora i mitja i dues hores” i que s’articularà en un taller que constarà, en primer lloc, de les explicacions de Roman Florensa i posteriorment es podran fer observacions mitjançant telescopi. 

Tot això per assolir el repte de “recuperar el Salt del Duran no només com a espai per caminar, sinó per viure’l i gaudir-lo”. Així mateix, destaca la “poca contaminació lumínica” del Salt del Duran. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats