Lleida
5/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Montero es fixa com a objectiu ''trobar la manera de satisfer'' els catalans perquè no apostin per la independènciaLa ministra diu que a la taula de diàleg "no s'enganya ningú" i que no hi ha "diagnòstic compartit" en autodeterminació


La ministra d'Hisenda i portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero, ha explicat, en una entrevista a Rac1, que un dels objectius que té la delegació de l'Estat a la taula de diàleg entre executius és intentar "satisfer" catalans perquè no apostin per la independència. "Dins del nostre full de ruta hi ha la capacitat d'escoltar, de conèixer el sentiment i les motivacions que porten a una part de catalans a voler marxar d'Espanya. Ens preocupa i es tracta d'aprofundir en això per veure si podem trobar qüestions que donin els satisfacció i que pensin que seguir a Espanya és el millor per al futur de la seva terra", ha dit.

Montero, a més, ha insistit que la reunió de la taula de diàleg d'aquest dimecres va ser "positiva, franca i sincera", on la delegació catalana va posar sobre la taula "les mateixes idees que havia dit que portaria, amb el suposat dret d'autodeterminació", i la part espanyola va voler "parlar de temes reals i preocupacions de tots els catalans". "No es va aprofundir en això de l'autodeterminació ni es va compartir el diagnòstic en aquest sentit. Vam quedar emplaçats a seguir parlant-ne en successives reunions", ha comentat. De la mateixa manera, la ministra ha destacat que a la taula de diàleg s'han exposat les posicions reals i s'0ha evidenciat "la distància" inicial entre les parts. Però ha considerat positiu que "no s'enganyi ningú". "Des de la discrepància, ens asseiem a veure si trobem el millor per a la convivència entre catalans i entre Catalunya i la resta d'Espanya", ha conclòs.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats