Lleida
4/16° C (sol i núvols)
97% 26 km/hMor als 61 anys la cantant de Roxette, Marie FredrikssonLa veu d'una de les bandes de més èxit del pop dels anys 90.


La cantant de el grup suec Roxette, Marie Fredriksson, a qui en 2002 li va ser diagnosticat un tumor cerebral, ha mort als 61 anys, segons han informat avui els representants de la cantant en un comunicat.

"Amb gran tristesa hem de comunicar que Marie Fredriksson, de Roxette, va morir en el matí d'el 9 de desembre, després d'una llarga batalla de 17 anys contra el càncer", assenyala el text.

La cantant, nascuda el 30 de maig de 1958, va debutar en solitari en 1984 i es va convertir en una de les artistes més estimades i reeixides de Suècia.

El 1986 va fundar amb Per Gessle el duo Roxette amb l'objectiu de portar la seva música més enllà de les fronteres de Suècia i "junts van començar el seu històric viatge" que en els anys següents els convertiria en una de les majors bandes de pop de el món, afegeix el text.

Van aconseguir fama internacional amb el tema "The look" a què van seguir molts altres números un en el top 100 de "Billboard" com "Listen To Your Heart", "It Must Have Been Love" (de la banda sonora de "Pretty Woman") i "Joyride".

Altres grans èxits van ser temes com "Dressed For Success", "How Do You Do!", "Sleeping In My Car", "Dangerous", o "Fading Like A Flower", entre molts altres.

"Si era gran en l'estudi, l'escenari era el seu hàbitat natural", assenyala el comunicat.

Un greu tumor cerebral diagnosticat el 2002 la va obligar a sotmetre a un tractament agressiu i "gràcies al seu esperit lluitador", la cantant va poder tornar gradualment a partir de 2009 als escenaris.

La banda va treure diversos discos més i va tornar a emprendre diverses gires, però el 2016 els metges li van recomanar que deixés els escenaris i se centrés en la seva salut.

Fredriksson, que deixa marit i dos fills, "ens deixa un gran llegat musical" i "la seva meravellosa veu, forta i alhora delicada", així com les seves "màgiques actuacions" seran recordats per tots allò que van tenir la sort de ser testimoni.

Per Gessle, l'altra meitat de Roxette, va donar les gràcies "per tot" a la cantant, a la qual va qualificar d"excel·lent músic, mestra de la veu i increïble intèrpret".

"Gràcies per pintar les meves cançons en blanc i negre dels colors més meravellosos. Vas ser a quaranta anys la més meravellosa de les amigues. Em sento honrat i feliç d'haver tingut l'oportunitat de compartir tant del teu temps, talent, calor, generositat i sentit de l'humor. Les coses ja mai seran el mateix", va escriure.

El Govern de Suècia es va sumar a les condolences amb un missatge al seu compte oficial a Twitter: "Descansa en pau, Marie Fredriksson. Increïble cantant, tant amb Roxette com en solitari".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats