Lleida
5/15° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

16 desembre 2019


Mor el sacerdot i periodista Salvador Gené GiribertEl que fora un dels impulsors i director de COPE Lleida no ha pogut superar un vessament cerebral


L’històric Mossèn Salvador Gené Giribert (Comabella, 1932) va morir ahir als 87 anys, a la residència de sacerdots de Lleida, després de no poder superar un vessament cerebral que va tenir ara fa dues setmanes. 

Ahir al migdia es coneixia la notícia de la mort del sacerdot i periodista Mossèn Salvador Gené Giribert. Nascut a Comabella (la Segarra) el 1932, fou un sacerdot i periodista que estudià al Seminari de Lleida per després continuar els seus estudis a l’Escola Oficial de Periodisme de Madrid. 

El 1956 es va ordenar sacerdot i als anys seixanta fou un dels responsables de la posada en marxa de la cadena COPE a Lleida, sota el nom de Ràdio Popular, dos anys després de la creació de l’emissora radiofònica a Madrid. 

A banda del seu càrrec com a director de COPE Lleida, Mossèn Salvador Gené Giribert fou director del Diario de Lérida durant prop de 40 anys (1960-1999). Durant la seva etapa com a director de la cadena generalista d’àmbit religiós va veure el naixement de programes tan populars de l’època dels setanta i vuitanta com Radio Matinal, un programa de dedicatòries presentat per José Luis Juli Guardiola; Nosotras, presentat per Mari Bometón; Lleida Migdia, conduït per Dolors Bosch i que fou el primer programa radiofònic que es va emetre en català; o Disco de la semana, presentat per Ramon Morenilla. 

Fora de l’àmbit periodístic, Mn. Salvador Gené Giribert també fou director de la Pontifícia i Reial Acadèmia Bibliogràfica-Mariana, on portava, entre altres, l’organització del Certamen Literari Marià, que enguany va celebrar la seva edició el passat 6 d’octubre enhonoralaMaredeDéudela Cabeza. 

 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: