Lleida
20-32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Morata aprofita el tràmitEspanya guanya a Malta sense brillantor (0-2)


0 - Malta: Henry Bonello; Mbong (Muscat, m.65), Rowen Muscat, Caruana (Micallef, m.85), Steve Borg, Zerafa; Guillaumier, Paul Fenech, Mintoff (Mifsud, m.70), Corbolan; i Kyrian Nwoko.

2 - Espanya: Kepa; Sergi Roberto, Mario Hermoso, Sergio Ramos, Gayá; Rodri, Saúl (Jesús Navas, m.65), Canales; Marco Asensio, Bernat (Muniain, m.56) i Morata (Rodrigo, m.79).

Gols: 0-1, m.31: Morata. 0-2, m.73: Morata.

Álvaro Morata va fulminar la seva sequera anotadora en la selecció espanyola i va aprofitar el tràmit de Malta per signar el seu cinquè doblet amb l'absoluta, situar líder en solitari de grup a la Roja en un partit a La Valletta amb tant domini com mancat de brillantor.

Un partit convertit en banc de proves. Fins a vuit novetats a l'onze. Estrany per l'absència de Luis Enrique a la zona tècnica, per un greu problema familiar. Amb un pla preestablert per l'abismal diferència de qualitat entre les dues seleccions, que es converteix en un exercici de paciència fins a obrir la llauna.

Li va costar mitja hora a Espanya tirar a porta. Amb el desig de Luis Enrique de veure nous futbolistes i variants. No va funcionar la del doble lateral, amb Gayà i Bernat poblant la banda esquerra en les mateixes funcions. Va donar millor resultat la dreta amb les incorporacions i la visió de joc de Sergi Roberto, amb llibertat pel moviment cap a dins d'Asensio. Connexió de qualitat la del mallorquí amb Canales. I velocitat, la qual va faltar davant un rival tancat en el primer acte.

La llegenda de Bonello, porter dels dotze gols a Sevilla en una de les nits més màgiques de la història del futbol espanyol, la reprenia el seu fill amb ganes de revenja. Per sorpresa va ser un espectador durant molts minuts. Només l'arribada de segona línia de Saül va poder generar una mica d'inquietud a l'afició maltesa, però estava sense punteria. Va tenir tres i va manar dos a dalt, un acariciar el pal.

Li faltava a Espanya més presència de davanters. Amb Rodrigo i Jaime Mata a la banqueta d'inici. Morata desfent davant un grapat de defenses. Sergi Roberto llegia bé a l'espai. A la resta li faltava moviment. Però el partit es va trencar en segons. Va avisar amb un cop de cap tou Morata i segons després, en la primera oportunitat de córrer a l'espai, va aprofitar un enviament en llarg per deixar un control orientat de qualitat i superar la mala sortida del porter. 500 dies després tornava a marcar amb la Roja.

Res va canviar a la represa. No es va enfonsar Malta pel desgast físic, corrent sense parar després de la pilota i va aguantar el tipus defensivament. A Espanya li faltaven variants ofensives fins que va aparèixer Muniain i Jesús Navas per al 80% de possessió afegir desbordament i bons centres a les bandes.

El domini del camp era de Sergi Roberto, que va aparèixer sempre amb criteri. Li va posar dues pilotes de gol a Asensio, lent en armar el tret i sense encert en la definició. Com va passar en el primer acte Morata va avisar de cap abans de tornar a marcar. Ho va fer per calmar els ànims locals. El atapeït del marcador va convidar a pujar la intensitat a Malta, que va ser amb homenia a cada pilota.

El joc al límit es va acabar amb un centre de rosca ple de qualitat de Navas i el moviment de 9 pur de Morata, que aquesta vegada va rematar de cap amb potència a la xarxa per tornar a somriure amb Espanya. No marcava des de novembre de 2017. Va ser el que més partit va treure d'un tràmit sense brillantor ni excessos.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats