Lleida
5/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Moren l'instructor i una alumna de l'Exèrcit de l'Aire al caure el seu avió a mar MenorL'aeronau ha caigut prop de la costa de Santiago de la Ribera


Els dos ocupants d'una avioneta d'instrucció elemental ENAER T-35C Pillán de l'Acadèmia General de l'Aire (AGA), un professor i la seva alumna, han mort aquest matí en caure l'aparell en aigües del mar Menor després d'enlairar de la base aèria de San Javier, segons informa l'Exèrcit de l'Aire.

L'aeronau ha caigut prop de la costa de Santiago de la Ribera, on se situa l'Acadèmia General de l'Aire i a pocs metres de la platja de Barnuevo.

Fins al moment no han transcendit més detalls del sinistre, ocorregut després de les 12 hores a pocs metres del nucli urbà on treballen efectius d'emergències en tasques de recuperació de les localitats afectades per la DANA.

A la zona han acudit immediatament serveis d'emergències, després que el 112 rebés un centenar de trucades informant del succés.

Segons la Delegació del Govern, l'accident aeri ha mobilitzat Salvament Marítim, Guàrdia Civil i efectius d'emergències.

L'avió és un model ENAER T-35C Pillán o Tamís, que és designat per l'Exèrcit de l'Aire amb la clau E-26 Tamís, i la missió és la d'ensenyament dels alumnes de l'AGA.

El primer vol d'aquest tipus de models es va produir al març de 1981, va entrar en servei a Espanya el 1987 i el seu país d'origen és Xile. En concret, el fabricant és ENAER-CASA.

Aquest sinistre es produeix tres setmanes després que un reactor C-101 de l'AGA, pilotat pel comandant de vol i instructor Francisco Marín, s'estavellés per causes encara no aclarides en aigües de la Màniga del Mar Menor, morint el pilot al acte.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats