Lleida
1/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h

11 desembre 2019


Moussa: ''Jo no tinc per què aguantar que perdent 3-0, que ja em fa prou mal, m'insultin així''El tècnic del Vilanova de l'Aguda tornarà a retirar el seu equip si els seus jugadors reben més insults racistes en un altre partit


L'entrenador del Vilanova de l'Aguda, Jacint Bernaus, va assegurar ahir que tornarà a retirar el seu equip de camp si li toca viure un altre episodi com el de diumenge en què un dels seus futbolistes va rebre insults racistes.

Els fets van passar, tal com va descobrir ahir LA MAÑANA, al Bellcairenc-Vilanova de l'Aguda de el grup 14 de Tercera Catalana, quan Bernaus va retirar al seu equip a falta de tres minuts per al final i amb 3-0 en contra al marcador.

"El partit estava solucionat i ens havien donat un bon repàs. Llavors es van escoltar alguns insults cap a un dels meus futbolistes i jo hi vaig comentar a l'àrbitre i li vaig advertir que si no ho parava abandonaríem el camp. Ell em va dir que estàvem en el nostre dret, però el partit va seguir; quan, algú, em va advertir que Moussa havia deixat el camp. Jo no m'havia adonat, però a l'adonar-me vaig optar per marxar ", explica el tècnic del Vilanova.

Bernaus afegeix que va anar a parlar amb el seu futbolista, qui li va dir que "jo no tinc per què aguantar que perdent 3-0, que ja em fa prou mal, passi això".

"Van ser dos, però és inadmissible que segueixin passant aquestes coses perquè dóna la sensació que és una situació que ja s'ha normalitzat. La Federació impulsa moltes campanyes i treballa per eradicar aquestes situacions, però després ens trobem amb arbitratges com el d'ahir que ni ho va fer constar en acta", afegeix.

Bernaus va mostrar el seu agraïment cap al Bellcairenc perquè "han acceptat el que va passar i des dels propis jugadors fins al club passant pel propi ajuntament han contactat amb nosaltres per disculpar-se. No volem generalitzar perquè el seu tracte a nivell de club va ser impecable i és una pena que per culpa de dos indesitjables passin aquestes coses".

El president del Bellcairenc, en la línia dels comunicats emesos ahir per part d'ambdues entitats i que poden llegir-se íntegres a les xarxes socials, ha destacat la bona concòrdia entre el Vilanova de l'Aguda i l'entitat que presideix a l'hora de desvincular els fets del global de l'afició de l'Bellcairenc i de la localitat. "Si hi va haver algun insult demano mil perdons però va ser un fet puntual i aïllat", va explicar Carrasco.

El comunicat del Bellcairenc expressa, entre altres coses, que el club "condemna qualsevol acte racista com els suposats comentaris dirigits per unes persones al jugador visitant Moussa Sarr i se solidaritza tant amb el jugador com amb el Vilanova de l'Aguda". A més, el Bellcairenc "agraeix el comunicat difós pel Vilanova de l'Aguda mostrant el cas com uns comentaris individuals i excloent a la majoria de l'afició i als jugadors del Bellcairenc, que van tenir un comportament exemplar". Cal recordar que el Vilanova de l'Aguda compta amb un equip federat des de fa 40 anys competint contra poblacions grans.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats

Amb el suport de: