Lleida
10-21° C (pluja)
97% 26 km/h


Museus com el del Prado tenen obres de Sixena, però només es reclamen a CatalunyaEl PDC amenta que el litigi respongui a motius ideològics i confia que els recursos presentats per la Generalitat pendents de resoldre imposin el "sentit comú"


El Partit Demòcrata Català (PDC) ha dut a terme aquest dimecres un acte en defensa de la unitat de les col·leccions del MNAC i el Museu de Lleida. En aquest sentit, el president de la Diputació de Lleida i associat del Partit Demòcrata Català (PDC), Joan Reñé, considera que la resolució del jutjat d'Osca és "esbiaixada".

"Ens estranya molt que des del govern de l'Aragó es reclamin de manera tan expressa i encarada a Catalunya les obres del Monestir de Sixena i no a altres museus de l'Estat. Hi ha obres de Sixena al Museu de Prado, per exemple, i ningú les hi reclama", assegura, la qual cosa "entenem que són qüestions que responen a un sentit més ideològic que jurídic". Reñé reclama a la Generalitat que dugui a terme totes les accions legals per evitar que les obres surtin del Museu de Lleida i confia que els recursos presentats pel Govern pendents de resoldre imposin el "sentit comú" en aquest sentit.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats