Lleida
3/17° C (sol)
97% 26 km/hNeix ‘Boumort Indòmit’, la nova cooperativa del Pallars Jussà per impulsar l’economia socialAmb aquesta marca oferiran serveis ecoturístics


Tres empreses de l’Alt Pirineu i l’Aran s’han ajuntat per crear una nova cooperativa amb la marca Boumort Indòmit.

Sota el paraigües d’aquesta marca també es preveu la prestació de serveis ecoturístics, aprofitant els recursos endògens i així garantir un desenvolupament local sostenible que vetlli pel futur del territori. Aquesta tipologia de turisme contribueix de forma activa a la conservació del patrimoni natural i cultural i inclou a les comunitats locals en la seva planificació, desenvolupament i explotació. 

L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, liderat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, ha acompanyat la constitució d’aquesta nova cooperativa i ja són diverses les empreses que als Pallars han optat per l’avenç de l’economia social transformadora com a motor empresarial. 

El president del Consell, Josep Maria Mullol, afirma que el cooperativisme és un model a l’alça i des del Consell es treballa per poder fomentar nous models econòmics que aportin valor i riquesa al teixit empresarial. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats