Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Neix ‘Salam Babel’ a Bellpuig, una entitat integrada només per dones musulmanesLa cinquantena de membres volen “apropar la nostra cultura i religió” i reivindicar el feminisme


Una cinquantena de dones musulmanes residents a Bellpuig s’han agrupat i han creat una associació pionera, formada exclusivament per dones, per apropar la seva cultura i religió als veïns del municipi.

Sota el nom Salam Babel, les membres de l’associació organitzaran xerrades i actes per fomentar la convivència i apropar la seva cultura i religió al municipi. “Feia temps que ho pensàvem”, explica Sobia Yamin, la vicepresidenta de l’entitat, que es mostra satisfeta perquè al final ho han aconseguit. En aquest sentit, la iniciativa va sorgir a finals de l’any passat quan des del consistori, concretament des de la regidoria de política social i convivència, es va convocar una reunió amb la comunitat musulmana  del poble arran de la visita de la diputada Najat Driouech i l’alcalde Omar el Noumri. 

L’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, va explicar ahir que la iniciativa permet “visibilitzar la nostra diversitat cultural i situar el ric però incomplet mapa associatiu del nostre municipi”. En aquesta línia, afirma que “volíem que es convertís en un element per a l’empoderament de les dones de Bellpuig que permetés millorar la governança del municipi”. 

“sumar esforços”

De fet, Estiarte assegura que “per a Bellpuig és fonamental comptar amb el potencial humà d’aquesta associació que preveiem que serà enormement activa i que ens permetrà capitalitzar i sumar uns esforços i unes sensibilitats que fins ara quedaven tancades a casa”. 

La vicepresidenta de l’entitat, per la seva banda, es mostra contenta i satisfeta d’haver tirat endavant aquesta associació. La reivindica, també, com una acció de “feminisme” per empoderar les dones i que “no es quedin a casa”. 

Sobia Yamin explica que entre els veïns del municipi ha tingut “molt bona acollida” i, amb “moltes ganes d’explicar coses” va concretar que el primer acte de la nova associació es farà la setmana que ve “amb una xerrada-inauguració”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats