Lleida
9/15° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Nevada, davant els caucus demòcrates amb Sanders com a favoritEls rumors d'una ingerència russa esquitxen també el candidat


L'estat de Nevada celebrarà aquest dissabte els caucus demòcrates, la tercera cita de primàries als EUA, amb el senador progressista Bernie Sanders com a favorit i enmig de la polèmica sobre les filtracions sobre una possible ingerència russa.

Una alta participació podria beneficiar Sanders, que parteix com a favorit en les enquestes de Nevada, un estat on el vot llatí té un pes important.

"Vam guanyar el vot popular a Iowa, vam guanyar les primàries a Nou Hampshire i, si demà sortim a votar en grans nombres, crec que guanyarem aquí una altra vegada", va dir divendres a la nit el senador per Vermont en el seu últim esdeveniment de campanya.

Divendres, Sanders es va veure esquitxat, a l'igual que el president nord-americà, Donald Trump, per les filtracions aparegudes en mitjans de comunicació sobre una hipotètica ingerència russa en el procés electoral.

Els diaris 'The Washington Post' i 'The New York Times', que van citar a fonts d'intel·ligència, van publicar que el Kremlin dóna suport a la reelecció de Trump, i a Sanders com a candidat demòcrata, posant de nou sobre la taula el fantasma de la interferència de Rússia com va passar en els comicis de 2016, quan l'ara president es va enfrontar a l'exsecretària d'Estat, la demòcrata Hillary Clinton.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats