Lleida
3/17° C (sol)
97% 26 km/h"No ens cuiden, ens violen": Les mexicanes planten cara a la policiaUna multitudinària manifestació exigeix justícia


Milers de dones van demanar justícia aquest divendres en una concentració a Ciutat de Mèxic pels recents casos de violacions sexuals per part de policies de la capital i van causar múltiples destrosses en una estació de transport públic i en mobiliari urbà de la capital mexicana.

La concentració, que va tenir lloc a la cèntrica Glorieta de Insurgentes, es va iniciar de manera pacífica al voltant de la 18:30 (23.30 GMT), quan diferents contingents feministes van llegir manifestos, van mostrar grans pancartes i van dansar en un cercle en contra de la violència masclista.

Algunes van calar petites fogueres amb sostenidors i altres van fer pintades en estàtues i sòls amb lemes com "No oblidem ni perdonem".

Els moments de màxima tensió van arribar després que les manifestants decidissin sortir de la plaça de vianants. Va ser llavors quan algunes d'elles van arremetre contra els vidres de l'estació de transport públic, trencant també màquines expenedores de bitllets de metro i cartells publicitaris. Alguns dels contingents presents també van calar algunes fogueres on van fer fora les restes de les destrosses.

L'ambient de la manifestació es va anar caldejant des de dilluns passat, quan unes 300 dones van protestar per exigir justícia pels casos d'abús sexual per part de policies, sota l'etiqueta #NoNosCuidanNosViolan.

Els dies 10 de juliol, 3 i 8 d'agost van transcendir tres casos de violació de dones, una d'elles menor d'edat, per part d'agents de policia de Ciutat de Mèxic.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats