Lleida
19/36° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Normalitat en l’inici del curs escolar a LleidaL’Ajuntament de Lleida ofereix 1.022 places a la xarxa de 18 escoles bressol


L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb el Director dels Serveis Territorials d’Educació, Carles Vega, i la regidora d’ Educació, Sandra Castro, han visitat avui l’Escola Bressol de Camps Elisis, l’Escola Camps Elisis i el INS Torre Vicens coincidint amb l’inici del curs escolar.

La xarxa d’ escoles bressol municipals ofereix aquest any 1022 places distribuïdes en els 18 centres escolars específics per infants de 0 a 3 anys que hi ha a la ciutat, 16 les gestiona directament l’Ajuntament i dos s’ ofereixen en concessió administrativa. En total, treballen a les Escoles Bressol municipals 126 professionals: mestres, tècnics/ques superiors d’educació infantil i tècnics/ques de reforç. Cal remarcar que el dia 2 de setembre s’han incorporat als equips docents 35 alumnes de Formació Professional Dual, que cursen estudis de tècnic superior en educació infantil de diferents centres educatius de la ciutat. A més, les escoles disposen d’un equip psicopedagògic que dona suport a l’educació i per garantir la qualitat de l’atenció educativa.

El Paer en Cap Miquel Pueyo ha saludat els docents de les escoles i els i les alumnes i ha recorregut les instal·lacions dels centres. Pueyo ha recordat els i les alumnes l’ importància de l’ etapa educativa en la seva formació futura i els ha esperonat a aprofitar-la al màxim. 

Pel que fa a les dades dels alumnes que avui inicien el curs en els diferents nivells educatius a Lleida ciutat, els Serveis Territorials d’Educació a Lleida han informat que són 26.931 alumnes: 4.248 d’educació infantil, 9.731 d’Educació Primària, 7.456 d’ESO, 246 de PFI (Programa de Formació i Inserció), 1.437 de Batxillerat, 1.690 de Cicles Formatius de Grau Mitjà i 2.126 de Cicles Formatius de Grau Superior. El director dels Serveis Territorials d’ Educació a Lleida, Carles Vega, ha volgut destacar la total normalitat amb què avui han començat les classes en els diferents centres educatius de tota la demarcació: “ He pogut comprovar que hi ha total tranquil·litat, mostra de com s’està iniciant el curs. No hi ha cap mena d’incidència, els centres on s’havien de fer obres s’han realitzat, l’ alumnat és al seu lloc, no ens falten professors i per tant, normalitat absoluta, i el que és més important, les famílies tenen els seus fills a lloc”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats