Lleida
7/16° C (sol)
97% 26 km/h

14 desembre 2019


Nova queixa dels bombers per les jardineres de la Paeria que impedeixen l'accés a l'Eix ComercialUns operaris amb un traspalet van retirar ahir els testos per facilitar l'entrada dels vehicles d'emergència


Els Bombers van tornar a tenir dificultats ahir per accedir a l'Eix Comercial per culpa de les jardineres que la Paeria va instal·lar fa dos anys després de l'atemptat de les Rambles de Barcelona. Per fortuna, tan sols es tractava de sanejar una façana a la plaça Paeria. Els Bombers van acudir a primera hora del matí perquè havien caigut trossos de façana davant del Teatre Principal.

En aquesta ocasió, per a retirar les jardineres, molt pesades, es va haver de recórrer al traspalet d'uns treballadors que descarregaven material en un comerç. Els Bombers, de nou, alerten que algun dia es pugui produir una urgència greu i que els testos retardin la intervenció dels cossos de seguretat i d'atenció mèdica. Segons ells, les jardineres es van col·locar de manera provisional en els accessos de l'Eix per impedir el pas de vehicles no autoritzats (i per evitar possibles atemptats).

Però ja han passat dos anys, de manera que reclamen una solució com, per exemple, instal·lar pilones retràctils que es puguin baixar immediatament en cas d'una emergència. Els cossos de seguretat també han d'enginyar per retirar els testos. De vegades, fins i tot, han hagut de desplaçar-les amb els propis vehicles, però així es fan malbé les jardineres i també el paviment de les voreres. En ocasions també ha intervingut la grua municipal, encara que en cas d'urgència no hi ha temps a perdre. Fa un mes, els Bombers ja es van queixar.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: