Lleida
20-35° C (sol)
97% 26 km/h


Novell replica el portaveu dels bisbes espanyols sobre la “legitimitat moral del dret a decidir”Defensa totes les “opcions polítiques que respectin la dignitat personal”


El bisbe de Solsona va respondre en la seva carta dominical a un article del secretari i portaveu de la Conferència Episcopal en què titllava el dret a decidir de “moralment il·legítim”. 

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, va fer servir la seva carta dominical amb motiu de la Pasqua per replicar el secretari de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Luis Argüello, que en un article publicat a la revista Ecclesia va afirmar que el dret a decidir no era “moralment legítim”. 

El bisbe demana comparar tots dos escrits, la opinió d’Argüello i la resposta de Novell, i extreure’n les seves pròpies conclusions per a decidir “conscientment el seu vot”. Novell reprodueix part del ext d’Argüello, en el què el secretari de la CEE assegura que els catòlics han d’afavorir una cultura del diàleg, i per això “l’anomenat dret a decidir no és moralment legítim en sí mateix”, tant “en el  camp de la identitat nacional com en el de la identitat personal”.

Considerava Argüello, també, que “l’ambient cultural en què es promou” el dret a decidir “de manera acrítica”, si està dominat per “emocions i sentiments”, acaba conduint cap a decidir “en contra de la dignitat de la persona, de la justícia i del bé comú”. “S’entronitzen els sentiments i es reclamen com a drets”, denunciava. 

Novell, fent-se ressó d’un escrit aprovat el 2010 pels bisbes de tot Catalunya, va replicar ahir que si bé l’Església no li “correspon” optar per una proposta per solucionar el problema de l’encaix de Catalunya a Espanya, sí ha de defensar “la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i els pobles i que recerquin amb paciència la pau i la justícia”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats