Lleida
14/27° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Pares de l’Escola Espiga demanen poder anar amb bicicleta o a peu fins al centre escolarLes propostes són un camí alternatiu al Camí de Montcada o perllongar la vorera que va al tanatori


Les famílies dels alumnes de l’Escola Espiga de Lleida tenen dificultats per a dirigir-se a peu o amb bicicleta al centre educatiu. Demanen, per tant, una forma sostenible, sense haver d'utilitzar el cotxe, per a portar als seus fills al col·legi. Quan han de fer-ho per la carretera del Camí de Montcada sense els seus vehicles (ja que aquests s'acumulen a l'entrada), es senten insegurs a causa del pas de cotxes. Així, s'ha sol·licitat que es construeixi una vorera fins a l’Escola Espiga, perllongant la que ja es va construir per a arribar a les instal·lacions del tanatori, situat tan sols a 400 metres del col·legi. Els pares afectats al·leguen que també existeixen altres maneres alternatives d'arribar, però que aquestes impliquen l'accés a través dels terrenys privats de veïns de la zona, incorrent així en una acció irregular. A causa d'aquesta problemàtica, els pares han proposat com a solució que s'habilitin els camins que poguessin garantir aquest accés alternatiu al cotxe.

L'AMPA de l’Escola Espiga es va reunir ahir de manera extraoficial amb responsables d'urbanisme de l'ajuntament per a estudiar la problemàtica de l'acumulació de vehicles i l'accés al centre. Actualment, es troben en tràmits per a tenir en compte la viabilitat de les diferents propostes que podrien aplicar-se.

Des de la Paeria han explicat que el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro Huguet, que és també qui assisteix al Consell Escolar de l’Escola Espiga, aquesta al corrent d'aquesta petició. La sol·licitud s'ha dut a terme de manera formal i està pendent de ser estudiada per a poder donar una resposta a les demandes dels pares. Des de l'Ajuntament, s'han posat en contacte amb la junta escolar per a dur a terme les gestions pertinents per a poder millorar l'accés al centre.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats