Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Pas endavant per al desenvolupament dels terrenys situats a la prolongació de l'avinguda Onze de SetembreLa Junta de Govern de la Paeria ha aprovat avui inicialment el nou projecte de reparcel·lació de la Unitat d'Actuació 28, situada entre el carrer Ferran el Catòlic, la sèquia Major i el camí de la Mariola


La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat avui el projecte modificat de reparcel·lació de la Unitat d'Actuació 28, que abasta els terrenys de 61.782 metres quadrats situats entre el carrer Ferran el Catòlic, la sèquia major de Pinyana, el camí de la Mariola i camps de conreu de la partida Mariola. La superfície d'aprofitament privat s'estableix en 15.000 m², distribuïts en deu finques amb un sostre edificable total de 51.600 m².

“L'aprovació d'aquest document suposa un pas endavant en el desenvolupament urbanístic d'aquest sector, que portava molt temps encallat i que inclou un tram de la prolongació de l'avinguda Onze de Setembre, que ara està inacabada entre Joc de la Bola i la rotonda al final de Pius XII”, ha destacat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius."En un moment econòmic difícil com l'actual és important anar avançant els tràmits per facilitar que les persones interessades a invertir en la ciutat puguin fer-ho", ha afegit Postius.

La modificació del projecte de reparcel·lació de la UA28, impulsada per la Junta de Compensació que n'agrupa els propietaris, entre els quals l'Incasòl, ha permès actualitzar els valors de les parcel·les resultants d'acord amb els valors actuals de mercat, així com dur a terme una distribució equitativa dels beneficis i càrregues, la regularització de les finques per adequar-les al planejament vigent i la cessió dels terrenys afectats de sistemes a favor de l'Ajuntament, com a pas previ a la seva urbanització, que es calcula tindrà un cost de 3.897.880,68 euros. L'actuació no suposa cap afectació a explotacions agrícoles ni construccions existents.

La UA 28 comptarà amb una superfície destinada a zones verdes de 31.950 metres quadrats i una parcel·la per a equipaments de 2.694 m². També es destinen 11.950 metres quadrats a la urbanització dels carrers i voreres, incloent la prolongació de l’avinguda 11 de Setembre, que comportarà una gran millora de mobilitat per la ciutat en el moment de la seva obertura. A més, tot i que aquest pla és d’iniciativa privada, l’Ajuntament també és adjudicatari de sòl residencial en aquesta zona, destinat principalment a habitatges de protecció oficial.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats