Lleida
23/38° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Pascal assumeix la secretaria general del PNC, allunyant-se de JxCAT: "No compartim plantejaments de confrontació"El partit s'ha fundat aquest dissabte a Girona i deixa clar que no són "ni la crossa ni la quota" de lligams del passat


Marta Pascal ha assumit aquest dissabte la secretaria general del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC). Ho ha fet allunyant-se de Junts per Catalunya (JxCat) i reivindicant un espai "d'acord i transversal". "El que no compartim són plantejaments de confrontació. Tenim vocació de trobar-nos amb molta altra gent, sempre que sigui en sentit positiu", ha remarcat. En relació al referèndum, la formació ha tornat a deixar clara l'aposta per acordar-lo juntament amb l'estat espanyol i ha defugit la unilateralitat. "El nostre model és la via escocesa, així ho hem dit sempre", ha assenyalat. Pascal, que era l'única candidatura, ha rebut el 91% dels vots a favor dels militants de la formació que s'ha fundat aquest dissabte a Girona.

A través d'internet. Així ha estat l'acte fundacional del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC). Un partit que neix amb "vocació de governar" però també d'entendre's amb aquelles forces polítiques, sempre que estiguin "allunyades de la confrontació". Així ho ha explicat Marta Pascal, excoordinadora del PDeCat, que des d'aquest dissabte ha assumit la secretaria general del PNC, després que el 91% dels militants fessin costat a la seva candidatura. Uns militants que també han escollit Olga Tortosa, presidenta del partit amb el 84% dels vots.

Pascal ha confirmat la seva "ferma voluntat" de presentar-se a les eleccions per tal "d'abraçar" tots aquells ciutadans catalanistes que "defugen l'enfrontament". En aquest sentit, i preguntada sobre si contempla acords amb JxCat, Pascal ha deixat clar que "tenen vocació de pacte si és en positiu".

"Nosaltres volem sumar, però això només es relliga si no va contra ningú. Volem trobar-nos amb molta altra gent però han de defugir l'enfrontament", ha assenyalat Pascal que ha deixat clar que "no són la crossa ni la quota de ningú".

La secretària general del PNC ha posat en valor "la transversalitat del partit", i ha destacat que està integrat per entorn de l'òrbita de l'antiga Convergència i Unió, però també del socialisme catalanista.

"Aquí hi ha gent que és independentista i gent que senzillament prefereixen l'enfortiment de les institucions catalanes.

Aquest és un espai ampli de trobada de molta gent, per tant és compatible amb aquesta realitat", ha assenyalat Pascal.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats