Lleida
5/15° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

16 desembre 2019


Pina: "Estem contents del judici però és significatiu que no els hagin deixat en llibertat"L'advocat de Sànchez, Rull i Turull va omplir ahir el Teatre de l'Escorxador explicant la seva experiència


"Cada dia que s'acosta la data de conèixer la sentència del Tribunal Suprem hi ha més nerviosisme, però estem esperançats i contents de com ha anat el judici. Però alguna cosa significativa és que no els han deixat en llibertat i això pot ser un vaticini del que podria passar ". D'aquesta manera tan contundent es va mostrar ahir l'advocat Jordi Pina, lletrat que ha defensat a Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull durant tot el judici del 'procés' en l'acte organitzat per l'ANC al Teatre de l'Escorxador de Lleida . "No obstant això, al final pot haver alguna sorpresa. No es pot preveure res ", va afegir.

En aquest sentit, Pina va reconèixer que durant el judici va haver-hi moments de "certa tensió" amb el jutge Marchena, dins de la sala, "encara que fos em va reconèixer que els advocats com jo són els que li agraden, ja que era conscient del paper que teníem ". I va dir que "la defensa dels drets dels ciutadans estan per sobre de tot i no ens hem de deixar intimidar. És difícil trobar l'equilibri entre els drets de l'acusat i no perjudicar. Però, és fonamental explicar les coses clares ". A més, va argumentar que "la imprevisibilitat ha arribat als límits que no teníem el calendari del judici. Per sort, l'equip de defensa vam estar coordinats ". Jordi Pina també va explicar que s'ha defensat el dret a protesta, manifestació i de reunió dels ciutadans. "Ha estat un judici esgotador mentalment, ja que ha estat el més important de les nostres vides", va expressar.

Cal indicar que el Teatre de l'Escorxador es va omplir de persones que volien escoltar de primera mà a Pina relatant la seva experiència durant tot aquests mesos des que els polítics van ser detinguts. Als assistents els va explicar moments claus, com que quan va haver de controlar el que deien els seus clients en la campanya electoral, preparar entrevistes amb mitjans espanyols o que "el pitjor moment va ser el 13 de juny, per la qual cosa ens hem de preparar per a un tardor complex ". També va dir que "hem tingut l'oportunitat de deixar-los en evidència i que la gent sàpiga la realitat del que va passar a la tardor de 2017 a Catalunya. La Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat no han estat capaços de provar res".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: