Lleida
19-35° C (sol)
97% 26 km/h


Plácido Domingo rep mostres de suport davant les acusacions d'abusosEls teatres europeus mantenen les actuacions del tenor ja programades


Algunes veus d’artistes, com Paloma San Basilio o Ainhoa Arteta, van sortir ahir en defensa de Plácido Domingo, acusat per nou dones d’assetjament sexual. Paloma San Basilio, amb qui  el tenor va gravar el disc Por fin juntos, va dir que amb ella sempre va ser “un cavaller” i lamentava “els comentaris apareguts a la premsa sobre el senyor Plácido Domingo”. Més contundent es va mostrar la soprano Ainhoa Arteta, que explicava que Plácido “és la persona més respectuosa que he conegut; és tot una calumnia molt gran que fa molt mal i no hi ha dret” i afegia que “mai em podria creure que Plácido pogués acosar a algú”.

D’altra banda, els teatres europeus, entre ells la Royal Opera House de Londres, el Palau de les Arts de València, el Teatro Real de Madrid o l’Òpera de Viena, han confirmat que mantenen les actuacions previstes. A Londres, deien que “la Royal Opera House no ha tingut coneixement de cap acusació en el temps que Plácido ha estat aquí com artista visitant o com a director”.

Altres com l’òpera Metropolitana de Nova York també manté les cites previstes pels propers mesos, tot i que diuen que “ens prenem les acusacions d’assetjament sexual i abús de poder amb una extrema serietat”, així que esperarà als resultats de les investigacions anunciades per l’Òpera de Los Ángeles, de la que el tenor espanyol és director general des de 2003, “abans de prendre les decisions finals sobre el futur de Domingo a la Met”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats