Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Plantegen jugar cada 72 hores per a poder acabar les lliguesReunió telemàtica del futbol sense acord final


La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va haver de puntualitzar ahir que la seva proposta per a jugar cada 72 hores és "un compromís" amb l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), encara que no s'hagi votat i la Lliga no s'hagi mostrat a favor, i que comunicarà a la FIFA la postura en contra del sindicat sobre la pròrroga dels contractes que acaben el 30 de juny.

Primer, la Comissió de Seguiment de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), en la qual participen LaLiga i l'Associació de Futbolistes (AFE), va marcar pautes per a la possible represa de les competicions dirigides a garantir la salut i amb un marge mínim de 72 hores entre els partits per a cada equip.

Segons va informar la RFEF, en la reunió telemàtica amb participació de LaLiga i els sindicats de jugadors, la federació va deixar clar el seu frontal rebuig al fet que els futbolistes juguin cada 48 hores, per la qual cosa el mínim entre cada partit de cada equip serà de 72 hores. 

També es va informar de dues pauses per a hidratació en cas de jugar al maig, juny, juliol o agost. També es va fer incidència a garantir la seguretat en el moment en què el govern i les autoritats sanitàries aprovin el retorn del futbol.

LaLiga va informar que no es van aprovar mesures i la RFEF va puntualitzar que l'AFE va acceptar el termini de 72 hores i que això és un "compromís" encara que no es voti.

 

Tebes indica el 29 de maig o el 6 de juny per a tornar a jugar

El president de LaLiga, Javier Tebes, es va mostrar segur que les competicions s'acabaran amb l'esforç de la UEFA per a moure les seves i va assegurar que els clubs espanyols no demanaran cap subvenció al Govern perquè es treballa per a encarrilar el seu futur econòmic. A més, va apuntar al 29 de maig o el 6 de juny com a data de retorn a la competició futbolística. En una trobada amb mitjans internacionals el president va repassar la situació actual del futbol a Espanya i va comentar que en uns dies la majoria dels clubs espanyols hauran arribat a acords via ERTO o individuals i va considerar que "és un debat estèril" parlar de calendari, encara que va reiterar que la data del 6 de juny s'ha plantejat com a possible per al reinici.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats