Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Poca afluència de visitants al cementiri de Lleida durant el segon dia d’accés amb cita prèviaEl control de l’aforament i de les entrades van ser les principals novetats d’una vigília de Tots Sants marcada per la pandèmia


La vigília de Tots Sants d’enguany va estar marcada per les restriccions i les mesures aplicades als cementiris municipals durant tot el cap de setmana. El de Lleida no en va ser una excepció, ja que per accedir-hi entre divendres i avui s’ha de demanar cita prèvia a través del web de la Paeria o d’un telèfon habilitat pel consistori. 

És per això que ahir, les famílies que arribaven al cementiri, a banda de portar els tradicionals rams de flors i alguns estris per netejar les tombes, també duien el mòbil a la mà, per tal d’ensenyar el resguard de la seva reserva als agents de la Guàrdia Urbana que custodiaven l’entrada.

Durant tota la jornada, l’arribada de visitants es va produir de manera molt gradual i sense aglomeracions, de fet, dins el recinte, era difícil creuar-se entre famílies, ja que hi havia un circuit marcat que les guiava des de l’entrada fins la sortida, situada a l’altra punta del recinte. Fins i tot, n’hi havia que es sorprenien de la poca gent que hi havien trobat tractant-se d’una vigília, com per exemple les germanes Maria José i Guadalupe Bautista, que explicaven que tenen per costum venir sempre el dia 31 d’octubre, però que enguany els sorprenia la poca gent que hi veien. 

Altres com l’Albert Vallverdú, el qual va anar al Cementiri Municipal amb els seus fills, explicava que “els altres anys tampoc venia gaire gent el dia 31 d’octubre, però em sembla bé que es controli l’aforament, ja que hem de prendre precaucions a tot arreu”. 

La Carmen Rosa Rossell també va ser una de les qui va aprofitar el dia d’ahir per fer la tradicional visita al cementiri: “Jo ja sóc gran i vaig haver de demanar als meus fills que em demanessin hora per avui”, però tot i així reconeixia que “em sembla una molt bona mesura per tal de no trobar-nos tots alhora, a més, m’ha sorprès el bon estat del cementiri en comparació a altres anys i això potser és perquè no hi ha tanta gent”. 

Durant el matí, alguns també col·locaven flors i decoraven les tombes dels seus familiars desapareguts, com la Rocío Cobo, que explicava que per motius de feina havia demanat cita prèvia a través del mòbil i que en el seu cas “el procés va ser molt ràpid i fàcil” i destacava que al arribar “no he tingut cap problema i el personal de l’entrada ha anat molt ràpid”. 

Un cop feta la tradicional visita al cementiri, a molts els va tocar buscar les fletxes que guiaven d’un costat a l’altre del recinte, per tal de tronar-ne la sortida. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats