Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/hPostius cerca mecenes per a fer front a la restauració pendent de Indíbil i MandoniEncarrega a Promoció Econòmica que tantegi empreses per al patrocini


El tinent d'alcalde de Urbanisme, toni Postius, va anunciar ahir que la Paeria busca patrocinadors per a reunir fons que permetin restaurar l'estàtua de Indíbil i Mandoni, un conjunt escultòric emblemàtic per a Lleida que encara està pendent de la reposició de la llança desapareguda en 2017 per un acte vandàlic i de la falcata que es va perdre en 2003.

Postius va explicar en Ua1 que l'informe de Patrimoni sobre l'estàtua subratlla que el conjunt escultòric necessita una “restauració general” que asseguri la seva bona conservació, més enllà de reposar la llança. El cost estimat de l'operació ronda els 36.000 euros i ara com ara no està prevista una partida pressupostària per a poder afrontar l'obra en un taller especialitzat.

Per aquesta raó, Postius ha demanat a la Fundació del Paisatge i a la Regidoria de Promoció Econòmica, que lidera el tinent d'alcalde Paco Cerdà, que “explorin la possibilitat” de trobar empreses de Lleida interessades a patrocinar l'operació.

En el cas que prosperi no es descarta aplicar-la també a altres elements patrimonials de Lleida que també requereixin accions similars. “Penso que amb el patrimoni que tenim a Lleida seria interessant poder buscar aquesta fórmula de col·laboració per a impulsar aquestes restauracions necessaris a través del mecenatge”, va dir Postius.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats