Lleida
9-12° C (pluja)
97% 26 km/h


Preocupació a l'Horta pel robatori d'ametlles i figuesEl preu de mercat és alt, de manera que hi ha hagut un repunt de robatoris, com a Torres de Sanui


El robatori d'ametlles i altres fruits, com les figues, que tenen un alt valor en el mercat ha posat en alerta els veïns de l'Horta de Lleida, que mostren la seva preocupació per una problemàtica. En aquest sentit, dijous a la partida de Torres de Sanui uns veïns van veure com un home estava robant ametlles en una finca particular, però quan van arribar els Mossos el lladre ja havia marxat amb el fruit.

Segons va explicar el president de la partida de Torres de Sanui, Joan Queralt, "aquests fets provoquen angoixa entre els veïns i és un tema que preocupa. Per aquest motiu, tornem a demanar més seguretat a l'Horta ".

En aquest sentit, Queralt ha explicat que "la sensació general és que en les últimes setmanes s'ha produït un repunt d'aquest tipus de robatoris". I és que, va recordar que el preu de l'ametlla és alt, i va puntualitzar que els lladres actuen amb rapidesa, de manera que "si no els podem atrapar 'in fraganti' es fa molt difícil localitzar el fruit robat".

Per aquest motiu, ha indicat que tots els veïns de Torres de Sanui són conscients que davant la presència d'un vehicle sospitós s'ha de posar en coneixement tant dels Mossos d'Esquadra com de la resta de veïns de la partida. "Cal tenir en compte que l'Horta de Lleida té una particularitat especial com és la seva gran extensió. Això provoca que les propietats privades siguin encara més vulnerables ". Tot i això, "els veïns ens hem conscienciat i davant de qualsevol situació sospitosa ens vam alertar. Però són necessàries més patrulles dels Mossos, perquè veure un cotxe policial ens dóna una major tranquil·litat i seguretat".

Cal recordar que els Mossos d'Esquadra van iniciar a finals d'agost els corresponents dispositius preventius contra el robatori d'ametlles, coincidint amb la campanya de recollida, al Segrià i Garrigues. Segons van explicar fonts de la policia catalana, fins al passat dimecres dia 11, els agents havien realitzat set decomisos amb més de 1.500 quilos d'ametlles recuperades.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats