Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/hPresenten el nou Diccionari de l’Aranès a l’Escola Oficial d’Idiomes de la ciutat de LleidaLa nova obra incorpora un total de 12.000 entrades


La sala d’actes de l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida va acollir ahir a la tarda l’acte de presentació del Diccionari de l’aranès i el Nomenclàtor de la Val d’Aran, que va anar a càrrec del president de l’Institut d’Estudis Aranesi-Academia Aranesa, Jusèp Lois Sans.

Sans destaca que amb la publicació del Diccionari de l’aranès “hem fet realitat el valor emocional de la llengua, hem donat importància a la tècnica i a la ciència, però també als sentiments”. Sans afegeix que “la nostra llengua és l’ànima del nostre poble, i conté els aspectes bàsics del nostre esperit i per això la codificació de l’aranès implica el respecte total de totes les formes de la nostra llengua.”.

Els treballs del Diccionari van començar el desembre de l’any 2016 acomplint la petició dels col·lectius educatius de la Val d’Aran i del Conselh Generau d’Aran que van encarregar la seva elaboració a l’IEA-Acadèmia aranesa dera lengua occitana. El Diccionari està fet amb la voluntat de convertir-se en una eina d’ús escolar que pugui ser utilitzat més enllà de l’estudi. 

El Diccionari està composat per gairebé un total de 12.000 entrades.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats